FOTO Mobilizare impresionantă de forţe pentru găsirea fetiţei de 6 ani, dispărută de trei zile. Ce temeri au autorităţile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Căutări disperate în localitatea Repedea (judeţul Maramureş). Zeci de voluntari, dar şi poliţişti, pompieri, jandarmi şi poliţişti de frontieră o caută pe Valentina Rusnac, fetiţa în vârstă de 6 ani dispărută de acasă în după-amiaza zilei de 10 mai. La misiunile de căutare participă şi un câine de urmă, specializat pentru găsire de persoane.

Fetiţa a fost văzută ultima dată în data de 10 mai, când se juca cu sora ei, după care copila a dispărut fără urmă. Anchetatorii iau în calcul ipoteza unui înec, mai ales că sora micuţei le-a indicat poliţiştilor că fetiţa a luat-o către râul care curge la o distanţă de aproximativ 100 de metri de locuinţa lor. În cele trei zile de căutări, poliţiştii au găsit bluza pe care fetiţa o purta în ziua dispariţiei. Potrivit unor date din anchetă, cel mai probabil, trupul fetiţei ar fi fost purtat de apele învolburate în aval. 

S-au făcut căutări şi pe timp de noapte

În cursul nopţii de 12 spre 13 mai, autorităţile au căutat fetiţa şi pe timp de noapte. Cu ajutorul unor lanterne uriaşe, care permit echipelor de căutare să vadă ce este în apă, aceştia au încercat să afle noi indicii despre dispariţia fetiţei. Căutările au fost reluate şi luni dimineaţă, 13 mai, dar fetiţa încă este de negăsit. 

Echipele de căutare au vizionat şi camerele de supraveghere de la un local amplasat în zonă, dar fetiţa nu apare pe imagini, ci numai mama ei, căutând-o înnebunită, cel mai probabil când şi-a dat seama că micuţa a dispărut. 

„Poliţiştii, sprijiniţi de jandarmi, pompieri, poliţişti de frontieră şi voluntari caută în continuare fetiţa dispărută de la domiciliu. Nu au fost indicii cum că fetiţa s-ar fi rătăcit pe un teren accidentat sau în zona montană”, a declarat Florina Meteş, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al judeţului Maramureş. 

Luni, 13 mai, căutările au fost reluate. Acestea s-au desfăşurat atât pe jos, cât şi cu buldoexcavatoarele, în râu, mobilizate să caute la capetele celor trei poduri din aval. Mai mult decât atât, pompierii maramureşeni sunt şi ei în misiune, căutând, cu o barcă, în aval.

Citeşte şi

FOTO  Viorica Dăncilă, vizită pe ascuns în Baia Mare. PSD Maramureş a făcut publică întâlnirea doar după plecarea ei. Unde a fost premierul 

FOTO Ce au găsit anchetatorii în elicopterul prăbuşit în Maramureş. Mecanismul prin care coletele cu ţigări de contrabandă erau aruncate din zbor 

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite