FOTO Cum arată ţevile prin care ajunge apa la robinetele unor băimăreni. O să te gândeşti de două ori înainte să-ţi umpli paharul cu apă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
teava apa

La mai bine de 20 de ani de când au schimbat ţevile de alimentare cu apă în diferite locaţii ale municipiului Baia Mare, cei de la Vital au decis că este vremea să efectueze lucrări de modernizare pentru mai mulţi utilizatori. Nu mică le-a fost uimirea băimărenilor să vadă pentru prima dată cum arată ţevile prin care trecea apa pe care o beau zilnic.


Lucrările de modernizare şi reabilitare a reţelelor de apă şi canalizare sun în plină desfăşurare în mai multe zone ale municipiului Baia Mare. Sunt lucrăpri care se efectuează după mai bine de două decenii de la ultimele lucrări similare, iar lucrul acesta a adus un dram de bucurie pentru băimăreni. 
 

Doar că, odată înbcepute, lucrările au scos la iveală şi multe nereguli în actualele sisteme de alimenatare cu apă. O astfel de problemă a fost semnalată pe un site de socializare de către un băimărean care a reuşit să fotografieze o bucată de ţeavă prin care ajungea apa la robinetul său. Pe lângă rugina obişnuită, aceasta este plină de mizerie şi felul în care arată l-a făcut pe acesta să afirme că nu va mai bea niciodată apă de la robinet. „După foarte mulţi ani de pierderi plătite la apă din cauza celor de la Vital, se face în sfârşit contorizarea separată şi la noi în scara. Surpriză sau nu, pierderile erau datorate infrastructurii la care ei nu au mai contribuit de zeci de ani. Iată prin ce ţeava ajungea apa la noi la robinet“, spune Sergiu Teremtuş. 


Acesta a mai arătat că un membru al familiei se va prezenta în audiere la conducerea societăţii Vital, pentru a cere socoteală pentru modul în care arată întregul sistem de alimentare al blocului, spunând de asemenea că cel mai probabil apa de la robinet nu va mai fi o opţiune pentru familia sa. 

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite