FOTO Coadă mare şi la Dublin pentru vot: „Oamenii deja se organizează pe Facebook să meargă în alte oraşe ca să nu păţească la fel ca la prezidenţiale“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Românii din afara ţării au ieşit astăzi la vot în număr mare. La Dublin, de exemplu, încă de la primele ore ale dimineţii 50 de români aşteptau să intre în secţia de votare, iar pe parcurs numărul lor a crescut, ajungând la aproximativ 1.000.

La secţia de votare din Blanchardstown, operator tabletă este sigheteanul Marius Maroşan, singurul român care a candidat independent pentru un post de consilier local în Dublin. Aici, românii care stau la rând în faţa secţiei de votare se reorganizează deja, de frică să nu păţească ca la ultimele alegeri prezidenţiale, când nu au mai apucat să voteze.

„Deja sunt peste 1.000 de persoane care stau la coadă. Dimineaţa la ora 6:00 când am venit la secţia de votare, 50 de români aşteptau să voteze. La ora 07:00 erau 100 şi se tot adună. Am înţeles că la Ambasadă sunt şi mai mulţi. Se votează la foc continuu, dar nu facem faţă. Oamenii deja se organizează pe Facebook să meargă în alte oraşe în care sunt secţii de votare pentru că nu vor să păţească ca şi la prezindeţiale, să nu apuce să voteze. Să sperăm că o să reuşim să procesăm cât mai multe persoane”, a spus Marius Maroşan, operator tabletă în comisia din cadrul secţiei de votare din Blanchardstown.

Citeşte şi

Prezenţa la vot în judeţul Maramureş, ora 13:00. La europarlamentare au votat 16,65% dintre maramureşeni, iar la referendum 14,19%

Sorina Pintea a refuzat să voteze la referendum: „Acesta trebuie să aducă lucruri concrete, nu să fie parte a unei campanii electorale”

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite