FOTO Bombe din Al Doilea Război Mondial găsite pe DN 18 între Vadu Izei şi Berbeşti, respectiv Sighetu Marmaţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pirotehniştii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş au intervenit în acest final de săptămână pentru a dezamorsa două proiectile găsite între Vadu Izei şi Berbeşti, respectiv pe Valea Hotarului în Sighetu Marmaţiei.

În primul caz pirotehniştii maramureşeni au ridicat o grenadă defensivă descoperită de către un angajat al unei firme care executa reabilitarea Drumului Naţional 18, între comuna Vadu Izei şi satul Berbeşti. 

Potrivit ISU Maramureş, echipa pirotehnică a cercetat zona, pe o suprafaţă de circa 200 de metri pătraţi, cu detectorul de metale, nefiind depistate alte elemente de muniţie. Grenada a fost dusă la depozitul special amenajat al I.S.U. Maramureş. 

Al doilea element de muniţie a fost descoperit în zona Sighetu Marmaţiei. Echipa pirotehnică a I.S.U. Maramureş a fost alertată din nou şi s-a deplasat în municipiul Sighetu Marmaţiei, pe strada Valea Hotarului, unde a procedat la identificarea, cercetarea, ridicarea şi transportul unui element de muniţie găsit în timpul unor lucrări de construcţie. 

image

La fel ca în primul caz, pirotehniştii au cercetat zona pe o suprafaţă de circa 200 de metri pătraţi, cu detectorul de metale. Nici în acest caz nu au fost găsite alte muniţii. Elementul, identificat drept o bombă de aruncător de calibrul 82 de milimetri, a fost depozitat, la rândul său, în depozitul special amenajat al I.S.U. Maramureş. Cele două elemente de muniţie, rămase din timpul ultimei conflagraţii mondiale, urmează să fie distruse.

Citeste si: Cotabiţă, în comă. Medici: Cântăreţul a făcut stop cardio-respirator din cauza unei tulburări severe de ritm cardiac

Metrorex vrea instalaţii moderne de taxare automată pentru călători. Contractul se ridică la 42 de milioane de euro

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite