Dosar penal, în cazul femeii care a bruscat un copil la creşă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În imaini copilul este brscat de angajată
În imaini copilul este brscat de angajată

S-a deschis dosar penal în cazul femeii care a bruscat un copil la o creşă din Baia Mare. Poliţia s-a autosesizat şi a demarat o anchetă. Angajata a fost mutată discipinar.

Imaginile revoltătoare care au apărut în mediul online au dus la sesizarea din oficiu a poliţiştilor, care au demarat o anchetă în acest caz. „În urma imaginilor apărute în mass media, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Baia Mare s-au sezizat din oficiu cu privire la comiterea infracţiunii de purtare abuzivă, au demarat activităţi specifice de cercetare, au identificat o femeie în vârstă de 47 de ani, bănuită de comiterea faptei şi desfăşoară în continuare cercetări pentru stabilirea împrejurărilor concrete în care s-a comis fapta”, a precizat Florina Meteş, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramueş.

Incidentul a avut loc în 19 iunie, dar cazul a intrat în atenţia poliţiştilor după ce au fost făcute publice imaginile revoltătoare cu o angajată a Creşei nr. 3 din Baia Mare, care lovea un copil ce părea că nu vrea să doarmă. Apoi, în imaginile de pe camerele de supraveghere, se vede cum este dus într-o altă încăpere unde este scuturat, din nou.

Serviciul Public de Asistenţă Socială (SPAS) Baia Mare a precizat că în ziua imediat următoare, femeia a fost mutată disciplinar la un centru de zi, unde nu mai intră în contact cu copiii. O comisie de disciplină anchetează cazul, dar deocamdată nu au fost luate măsuri. Acum, este cercetată penal.

Asistenta medicală era angajată pe o perioadă determinată, fiind la creşă doar de câteva luni. 

Mai puteţi citi:

VIDEO Copil bruscat la o creşă din Baia Mare

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite