Doi tineri din Armenia, uzi şi fără niciun document asupra lor, în apropierea graniţei. Voiau să ajungă în Spaţiul Schengen

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tienrii au fost conduşi la sediul ITPF Sighet
Tienrii au fost conduşi la sediul ITPF Sighet

Uzi şi fără niciun document asupra lor, aşa au fost găsiţi doi tineri din Armenia, în zona localităţii Rona de Sus din Maramureş, în apropierea graniţei cu Ucraina. Cei doi le-au spus poliţiştilor de frontieră că voiau să ajungă într-o ţară din Spaţiul Schengen.

Cei doi armeni au fost identificaţi ieri, 24 ianuarie, în jurul orei 01.30, de către poliţiştii de frontieră din Sighetu Marmaţiei. Cei doi erau în localitatea Rona de Sus, uzi ş fără documente asupra lor. „Întrucât persoanele în cauză nu vorbeau limba română, aveau hainele ude şi nu deţineau documente de identitate asupra lor, au fost conduse la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei, în vederea continuării cercetărilor. În cadrul verificărilor preliminare, s-a stabilit că persoanele în cauză sunt doi cetăţeni din Armenia, în vârstă de 30, respectiv 33 de ani. Aceştia au declarat că intenţionau să ajungă într-un stat din Spaţiul Schengen”, arată Radu Lungu, purtătorul de cuvânt al ITPF Sighetu Marmaţiei.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, cei doi cetăţeni din Armenia fiind preluaţi de autorităţile de frontieră ucrainene, în baza acordului de readmisie, pentru continuarea cercetărilor.

Mai puteţi citi:

Bătălie pentru un post la IPJ Maramureş. 77 de candidaţi pe un loc

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite