Cum a furat un grefier din Sighetu Marmației peste 300 de dosare penale. A dat și o soluție prin falsificarea semnăturii procurorului

0
Publicat:

Un grefier de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmației a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pentru furtul a nu mai puțin de 300 de dosare penale.

A depozitat dosarele în apropierea locuinței sale
A depozitat dosarele în apropierea locuinței sale FOTO arhiva Adevărul

Mai mult decât atât, într-unul dintre aceste dosare, individul a dat chiar o soluție falsă, închizând ancheta în mod ilegal, prin falsificarea semnăturii procurorului. Acum, grefierul trebuie să răspundă în fața legii pentru sustragerea sau distrugerea de înscrisuri, uzurparea de calități oficiale, favorizarea făptuitorului, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals.

Potrivit Digi24, anchetatorii au descoperit că în luna noiembrie a anului 2023, grefierul în cauză a sustras nu mai puțin de 323 de dosare penale și alte înscrisuri oficiale care aparțineau Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmației.

Acesta le-a depozitat într-un spațiu situat în apropierea locuinței sale. Într-unul dintre dosare, grefierul l-a abordat pe un martor dintr-un caz de infracțiune la regimul rutier pretinzând că este procuror și sugerându-i acestuia că va emite o soluție de netrimitere în judecată.

Mai mult, a falsificat semnătura procurorului și a întocmit o ordonanță de clasare, pe care i-a înmânat-o persoanei implicate în dosar.

În urma investigațiilor, în data de 23 decembrie 2023, anchetatorii au efectuat nu mai puțin de trei percheziții domiciliare în județul Maramureș, iar cinci zile mai târziu au desfășurat o altă percheziție în județul Bistrița-Năsăud.

Dosarul a fost trimis pentru judecare la Judecătoria Baia Mare, unde individul va răspunde pentru acțiunile sale.

Baia MarePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite