Contrabandă cu ţigări la frontiera de nord a ţării. A încercat să-l lovească pe poliţist pentru a scăpa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Contrabanda cu ţigări în Maramureş     Foto: ITPF Sighetu Marmaţiei
Contrabanda cu ţigări în Maramureş     Foto: ITPF Sighetu Marmaţiei

Aproximativ 46.000 de pachete e ţigări au confiscat, în ultimele două zile, poliţiştii de frontieră de la ITPF Sighetu Marmaţiei. Capturile au fost făcute în urma unor acţiuni desfăşurate în cadrul Planului de Acţiune „Contrabanda 2017”. Valoare ţigărilor se ridică la suma de 517.100 lei.

În ultimele 48 de ore, la nivelul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei s-au desfăşurat, în apropierea frontierei cu Ucraina, în cadrul Planului de Acţiune Contrabanda 2017, mai multe misiuni pentru combaterea traficului cu ţigări. Astfel, în data de 21 iunie, în jurul orei 19.00, un echipaj al poliţiei de frontieră de la Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Suceava a depistat, în apropierea frontierei de stat mai multe persoane care transportau către interiorul ţării colete voluminoase. Poliţiştii de frontieră i-au interceptat, i-au somat prin voce şi, pentru că nu s-au oprit, au tras un foc de avertisment în plan vertical. "Pe timpul acţiunii a fost reţinută o persoană, cetăţean ucrainean C.O., de 24 ani, bărbatul fiind imobilizat după ce a încercat să lovească un poliţist de frontieră cu cotul, în speranţa că va reuşi să scape", a precizat purtătorul de cuvânt al ITPF Sighetu Marmaţiei, Radu Lungu.

În zona reţinerii, poliţiştii de frontieră au descoperit 26 de colete ce conţineau 15.489 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 182.000 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării. De asemenea, au fost informate autorităţile de frontieră ale statului vecin, în vederea cercetării în comun a cazului.Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă în formă agravantă, trecere ilegală a frontierei de stat şi lovire, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun. Pe timpul acţiunilor poliţiştii de frontieră au beneficiat de sprijinul Brigăzii Mobile de Jandarmi Bacău.

Câteva ore mai târziu, un echipaj din cadrul Sectorului PF Sighetu Marmaţiei, format dintr-un poliţist de frontieră şi un jandarm, a observat pe malul râului Tisa trei persoane şi mai multe colete cu ţigări. Poliţiştii de frontieră au încercat să-i reţină şi, deoarece nu s-au supus somaţiilor legale prin voce, au tras trei focuri de avertisment în plan vertical. "În acel moment, bărbaţii au abandonat coletele şi s-au retras pe teritoriul statului vecin. Imediat au fost informate autorităţile vecine despre eveniment, iar la faţa locului au fost descoperite şase colete care conţineau cantitatea de 3.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 35.100 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării", a mai arătat Radu Lungu.

În continuare se efectuează cercetări pentru identificarea persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

"În cadrul aceloraşi acţiuni în zona de responsabilitate a ITPF Sighetu Marmaţiei, lucrătorii noştri au mai descoperit şi confiscat 27.010 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 300.000 lei. Ţigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în continuare se fac verificări pentru identificarea persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale", a mai arătat Radu Lungu.

Mai puteţi citi:

Baia Mare va avea Poliţia animalelor

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite