Cine este Cristian Anghel, unul dintre cei 12 cavaleri condamnaţi penal şi lăsaţi fără decoraţie de către Klaus Iohannis

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Anghel. FOTO: Arhivă
Cristian Anghel. FOTO: Arhivă

Cristian Anghel, fostul primar al municipiului Baia Mare, a fost lăsat fără decoraţie de către preşedintele Klaus Iohannis. Fostul edil a fost decorat în anul 2004, de preşedintele de la acea vreme, Ion Iliescu, cu Ordinul Naţional Pentru Merit în grad de Cavaler.

Cristian Anghel a fost decorat în anul 2004 de către preşedintele de la acea vreme, Ion Iliescu, cu ocazia Zilei Naţionale a României. A fost propus de către ministrul Administraţiei şi Internelor şi de ministrul delegat pentru Administraţia Publică, iar distincţia i-a fost oferită „în semn de apreciere pentru conducerea eficientă a serviciilor publice descentralizate ale ministerelor, pentru buna gospodărire şi devotamentul pus în slujba cetăţenilor”.

Şase ani mai târziu, Cristian Anghel, primar al municipiului Baia Mare la acea vreme, a ajuns în penitenciar, după ce magistraţii Curţii de Apel Cluj l-au condamnat la 2 ani şi 6 luni pentru abuz în serviciu în formă calificată. Mai exact, acesta a fost condamnat pentru aprobarea achiziţiei unui bloc de garsoniere contra sumei de 544.500 de euro de la o asociaţie familială care îl achiziţionase cu puţin timp în urmă contra sumei de 150.000 de euro. Fostul edil a fost eliberat condiţionat după 10 luni, în februarie 2011.

„Demersul făcut de preşedintele României este unul legal şi nu doresc să îl comentez”, a declarat Cristian Anghel, care astăzi deţine funcţia de preşedinte ALDE Maramureş, după ce în anul 2016 a ajuns consilier judeţean pe listele Partidului Ecologist Român.

Cristian Anghel a fost unul dintre cei mai longevivi primari din România, de la 1 mai 1993 fiind ales neîntrerupt în funcţie, până în 2010, momentul când a fost condamnat. La acea vreme, fostul edil deţinea funcţia de preşedinte al Partidului Naţional Liberal Maramureş.

Citeşte şi 

Un pacient ars refuzat de spitalele din România a fost trimis la o clinică din Viena pe cheltuiala patronului său

Recursul compensatoriu face victime. Autorul dublei crime din Satu Mare este un recidivist periculos. El a fost reţinut

Baia MarePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite