Cei mai „frumoşi“ români şi-au dat întâlnire pe Valea Vaserului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Evenimentul va avea loc pe Valea Vaserului Foto: Arhivă
Evenimentul va avea loc pe Valea Vaserului Foto: Arhivă

Campioni olimpici şi mondiali, artişti plastici de renume, oameni de ştiinţă şi tineri specialişti de marcă se întâlniesc în Maramureşul istoric. Auutorităţile locale, Centrul Cultural-Social Vişeu de Sus şi Asociaţia “Vasile Tomoiagă”, în parteneriat cu Liga Studenţilor Români din Străinătate, Filiala Franţa, organizează, în perioada 15-20 iulie o serie de evenimente din cadrul unui proiect menit să îmbunătăţească imaginea României.


Acţiunile fac parte dintr-un demers complex de promovare a valorilor Vişeului de Sus şi ale Maramureşului, ce îşi propune să contribuie la îmbunătăţirea imaginii României la nivel internaţional. Demersul presupune activităţi de interes public în domeniile cultural, artistic, sportiv, educativ, social, de protejare a mediului, ce au ca scop valorificarea potenţialului zonei şi includerea într-un circuit internaţional de valori. 

Acţiunile pregătite cu această ocazie sunt o Tabăra Internaţională de Pictură „Impresionism pe Valea Vaserului”, editia a II-a, conferinţa „Inovez, deci exist“, susţinută de cercetătorul Florin Păun (Paris, Franţa); un team-building Liga Studenţilor Români din Străinătate şi o plimbare cu Mocăniţa. „Trenul campionilor  este o incusiune pe Valea Vaserului cu Mocăniţa, alături de mari nume ale sportului românesc, campioni olimpici si mondiali.  

Evenimentul se va încheia cu „Crosul Vaserul“, acţiune aflată la prima ediţie. Printre principalii invitaţi se numără Ivan Patzaichin, Elisabeta Lipă, Geta Andrunache, Valeria Răcilă van Groningen, Andreea Răducan şi Vasile Tomoiagă.

Baia MarePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite