Campionii României vor lupta în 2015 pe patru fronturi. Trei competiţii interne şi una internaţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anul în care tocmai am intrat se anunţă a fi unul extrem de interesant pentru campionii României la rugby, CSM Ştiinţa Baia Mare. Elevii antrenaţi de Eugen Apjok şi Vasile Lucaci vor lupta pe patru fronturi, în trei competiţiim interne şi una internaţională din care speră să iasă cât mai bine.

Anul 2015 va fi cel mai dificil an din istoria “zimbrilor” maramureşeni. Campioana României, CSM Ştiinţa Baia Mare, va participa la patru competiţii oficiale, trei dintre ele pe plan intern şi una internaţională.

Este vorba despre Superliga si Cupa României, dar şi o noua întrecere ce urmează a fi perfectată de Federaţia Româna de Rugby, respectiv Challenge Cup – competiţie in care “zimbrii” vor reprezenta România. La toate acestea se adaugă Cupa Mondiala din Anglia, cea mai importanta intrecere rugbistica a anului. 

Potrivit rugbybaiamare.ro, anul 2015 va fi un an greu nu doar din punct de vedere sportiv si al programului extrem de incărcat, ci şi prin prisma faptului că va fi pentru prima dată când CSM Ştiinţa Baia Mare va juca intr-o intrecere continentala de un asemenea calibru, urmand să înlocuiască gruparea Lupii Bucureşti. 

“An care va fi cel mai greu din istoria clubului maramureşean, de când există rugby în Maramureş, anul 2015 va fi cel mai dificil, atât din punct de vedere a încărcăturii sportive, cât şi a programului, practic din toate punctele de vedere”, a declarat preşedintele CSM Ştiinţa Baia Mare, Călin Matei, pentru rugbybaiamare.ro. 

Superliga va începe pe 29 martie, se va întrerupe in 30 mai pentru pregătirea echipei naţionale pentru Cupa Mondială. Finalele sunt programate pentru data de 28 noiembrie şi se vor juca pe unul dintre stadioanele din Transilvania. În Cupa României, echipele din Superligă vor intra în sferturi, pe 19 septembrie, iar finala va fi pe 3 octombrie, în Moldova.

Cealaltă competiţie internă va începe pe 13 iunie şi, potrivit rugbybaiamare.ro, va cuprinde două grupe a câte patru echipe – cele 7 din Superligă şi încă o grupare. Finala va fi pe 5 septembrie, pe Arcul de Triumf, în Bucureşti. În plus, “zimbrii” vor incepe în 2015 şi marea aventură europeană din Challenge Cup, primele meciuri fiind programate pe 18 aprilie, acasă, şi 2 mai, în deplasare.

“Vom juca cu câştigatoarea grupei a doua din grupele de calificări, care este formată din campioana Rusiei – Enisei STM, campioana Portugaliei – Universitatea Lisabona şi locul 3 din Italia, Rugby Mogliani. Cele trei echipe vor juca împreună, iar cea mai bine clasată va juca împotriva echipei din Baia Mare”, a declarat tehnicianul Eugen Apjok. 

“Zimbrii” maramureseni se vor reuni pe 19 ianuarie, urmand ca apoi sa inceapa pregatirea pentru cel mai greu an din istoria clubului.

CIteste si: “Stejari” vs „yankei”. Naţionala de rugby începe meciurile de pregătire pentru Cupa Mondială 2015

RUGBY România a pierdut amicalul cu Japonia

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite