Beneficiile fructului minune care previne maladia Alzheimer şi protejează rinichii şi ficatul
0Rodia este cultivată pe scară largă în Iran, India, zonele uscate din sud-estul Asiei, Malaya, Indiile Orientale şi Africa tropicală. Introdusă în California, este acum cultivată mai ales în zonele uscate din California şi Arizona.
Potrivit studiilor, aceste fructe minune ţin la distanţă bolile de inimă, ne scapă de stres şi previn îmbătrânirea. Rodiile conţin o cantitate uriaşă de antioxidanţi, iar un suc de rodie băut zilnic previne procesul de îmbătrânire.
Protejează rinichii. Cercetările au scos la iveală că un extract din rodii protejează rinichii de toxine periculoase.
Protejează şi regenerează ficatul. Studiile efectuate au demonstrat că sucul de rodii nu doar că protejează ficatul, dar ajută şi la regenerea lui.
Întăresc sistemul imunitar. Rodiile şi sucul lor conţin o cantitate importantă de vitamina C, un factor important în prevenirea îmbolnăvirii.
Te protejează de alergii. Rodiile sunt bogate în susbstanţe care pot reduce procesul biochimic asociat alergiilor.
Previn bolile de inimă. Consumul de rodii protejează corpul de bolile de inimă, pentru că previne depunerile de pe artere.
Previn cancerul. Studiile au arătat că substanţele din rodie apără organismul de cancerul de sân şi de cel de plămâni. În acelaşi timp, fructul încetineşte evoluţia cancerului de prostată.
Previn maladia Alzheimer. În cadrul unui studiu efectuat de cercetătorii britanici, şoarecii de laborator cu Alzheimer care au fost hrăniţi cu rodii au acumulat mult mai puţine plăci amiloide şi au avut rezultate semnificativ mai bune la testele mentale decât alţi şoareci cu aceeaşi boală, dar care nu au primit rodii.
Citeşte şi
Cum evităm muşcăturile ţânţarilor. Felul în care berea influenţează agresivitatea insectelor