Bazinul Olimpic din Baia Mare se închide din cauza lipsei banilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bazinul Olimpic „Gheorghe Demeca” Baia Mare se va închide în perioada verii din cauza lipsei fondurilor necesare pentru întreţinerea acestuia. Este pentru prima dată când atât bazinul descoperit cât şi cel acoperit sunt închise în perioada verii, însă reprezentanţii Direcţiei DSTJ Maramureş spun că nu pot acoperii cheltuielile lunare în această perioadă a anului.

Timp de aproximativ două luni, bazinul din Baia Mare va fi închis. Asta după ce directorul Cornel Săvoiu a arătat că instituţia pe care o conduce nu poate acoperi cheltuielile lunare. Direcţia cheltuieşte într-o lună aproximativ 40.000 lei, suma care nu poate fi acoperită din veniturile proprii. „Nu fac atâta încasări cât să putem acoperi costurile. Într-o lună cheltuim undeva la 400 de milioane în situaţia în care instalaţia de ventilaţie de dezumificare nu o lăsăm să funcţioneze la capacitate maximă”, a adăugat Cornel Săvoiu.
 

Acesta a mai arătat în ultima perioadă că instituţia pe care o conduce trece printr-o perioadă dificilă, însă banii veniţi de la ministre sunt prea puţini pentru întreţinerea bazelor sportive şi plata salariilor către angajaţi. Bazinul se va redeschide, cel mai probabil, în luna septembrie

Bazinul olimpic de înot, la un pas de închidere

VIDEO Premieră în nataţia românească. Cinci sportivi au înotat 50 m pe sub apă

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite