Băimăreni implicaţi în ajutorarea a două familii nevoiaşe din Botoşani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asociaţia Paula’s Angels, înfiinţată anul trecut, după moartea adolescentei ucise chiar de fostul ei iubit, s-a alăurat unui grup de băimăreni care au trimis un transport cu ajutoare pentru două familii nevoiaşe din judeţul Botoşani. Alături de Vasile Hotca, un băimărean cu inimă mare, Anca Dindiligan, mama tinerei în memoria căreia a fost deschisă asociaţia, a ajutat la strângerea de donaţii pentru cei nevoiaşi.

Duminică a sosit primul transport în Botoşani, acolo unde două familii nevoiaşe au primit mai multe ajutoare. ”Prin asociaţie, noi am intermediat  donaţii în piese de mobilier, iar prin intermediul celorlalţi parteneri s-a donat electrocasnice, alimente, haine, cam tot ce ar avea nevoie. Toate acestea au plecat cu două maşini la Botoşani. Sun două familii cu câte nouă copii acolo, care trăiesc foarte greu”, a arătat Anca Dindiligan. Una din cele două familii cu câte nouă copii pentru care s-au mobilizat şi au strâns ajutoarele a fost prezentată pe postul de televiziune Pro TV. Copiii trăiesc alături de mama lor şi sora mai mare, care are şi ea trei copii, în două cămăruţe de numai 16 metri pătraţi. Dorm în frig, singurul loc călduţ fiind vatra sobei, unde dorm cu rândul.  ”Ştirea a fost difuzată în iarnă, iar noi am luat legătura cu preotul şi am aflat că acei copii chiar învaţă foarte bine. Ne-au impresionat şi aşa am ajuns să adunăm câte ceva pentru ei”, a precizat băimăreanu Vasile Hotca.

Băimăreanul nu este la prima acţiune de acest fel. El povesteşte că a simţit şi el gustul amar al sărăciei şi şi-a propus ca atunci când va putea, va ajuta ori de câte ori va avea ocazia. ”Am reuşit să ridicăm o casă în trei săptămâni, la Târgu Lăpuş, pentru o familie care trăia într-o şură. Am făcut campanie pe Facebook şi aşa am reuşit să strângem materiale de construcţii şi toate cele necesare”, povesteşte el. ”Nu sunt bogat, trăiesc din salariu. Dar ştiu şi eu cum e să fii sărac şi întotdeauna mi-am spus că atunci când o să ajung să trăiesc mai bine, o să ajut cât o să pot”, a mai mărturisit el.

”Duminică, domnul Hotca Vasile, un băimărean cu inimă mare, a plecat cu două maşini pre Botoşani, ajutat de câţiva prieteni. Eu l-am contactat pe Facebook şi i-am sps că am îmbrăcăminte şi încălţăminte pentru copii. El mi-a spus că face un transport la Botoşani pentru cele două familii cu câte nouă copii, la care le duce îmbrăcăminte, alimente, maşină de spălat. Atunci, prin intermediul Asociaţiei Paula’s Angels s-a  donat un pat, două dulapuri, o etajeră – mobilier în general”,  a mai spus Anca Dindiligan.

Nici implicarea asociaţiei în astfel de acţiuni nu a fost prima, în cursul acestui an, Anca a mai contribuit alături de o altă asociaţie la strângerea de ajutoare pentru nevoiaşi. În general, banii se adună mai greu, dar la unele obiecte, oamenii renunţă mai uşor.  

Asociaţia a luat fiinţă în vara acestui an, după ce Anca Dindiligan şi-a pierdut unicul copil. Fiica ei a fost ucisă de fostul ei iubit. Problemele pe care le avea adolescenta cu iubitul ei au ieşit la iveală abia după moartea tinerei, atunci când s-a aflat că tânărul care i-a curmat viaţa era violent cu ea. Mama ei a spus atunci că, poate, dacă ar fi ştiu mai demult despre ce a îndurat fiica ei ar fi putut interveni cumva. Acesta este motivul pentru care s-a decis să ofere ajutor altor adolescenţi care nu îşi deschid sufletul în faţa părinţilor şi începând de anul viitor, cel mai probabil din mai, adolescenţii vor putea beneficia de asistenţa unui psiholog în cadrul Ascoţiaţiei Paula’s Angels. ”Aşa am simţit că ar trebui să fac. Să deschid în memoria ei asociaţia asta care să-i poarte numele şi să pot ajuta copiii. Aşa s-a născut idea de a oferi consilierea psihologică, aşa că în cadrul asociaţiei va funcţiona şi un centru de consiliere psihologică. Pentru că copiii cu probleme nu se duc la părinţi să le spună. Cum a fost şi Paula. Ei nu se deschid în faţa părinţilor. Şi autnci m-am gândit că dacă luăm doi psihologi, ei pot să ajungă mai uşor la inima copiilor şi ei pot să-şi spună problemele şi să evităm şi alte tragedii”, amai spus Anca Dindiligan. Demersul este însă destul de dificil, de aceea cel mai probabil asta se va organiza doar anul viitor, după luna mai.

Pentru cei care doresc şi pot să ajute, sunt deschise două conturi. Din păcate, până acum nu s-a făcut nicio donaţie în bani.

 

Euro RO83BTRLEURCRT0306027801 

Lei RO36BTRLRONCRT0306027801

Mai puteţi citi:

Dansatorii Ansamblului Transilvania, după experienţa Andre Rieu: „Am văzut ce înseamnă profesionalismul“

Baia Mare

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite