BAC 2014 MARAMUREŞ Subiectele de la proba scrisă la limba română de la Bacalaureat 2014

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii vor susţine păroba scrisă la limba română Foto: Adevărul
Elevii vor susţine păroba scrisă la limba română Foto: Adevărul

Luni, 30 iunie, a avut loc examenul de limba română, prima probă scrisă la Bacalaureat. Adevărul.ro a publicat subiectele de la română de la Bac 2014 de la profilul Real şi la Uman, iar profesoara Ecaterina Stanca le-a rezolvat în direct, în studioul Adevărul Live.

Candidaţii au susţinut proba între orele 9:00 - 12:00, neputând ieşi din examen mai devreme de 10:30. Subiectele pe care le-au primit la proba de română de la Bac au fost de două feluri: o variantă pentru Real şi una pentru Uman. 

Astfel, absolvenţii filierei teoretice, profilul umanist, şi cei ai filierei vocaţionale, profilul pedagogic, au avut acelaşi tip de subiecte, iar absolvenţii filierei teoretice - profil real, ai filierei tehnologice şi ai filierei vocaţionale - toate profilurile, cu excepţia celui pedagogic, au primit alte tipuri de subiecte.

La prima probă scrisă la Bac 2014, examenul la limba română, au participat circa 3.900 de absolvenţi de liceu din Maramureş. Comparativ cu anul trecut, numărul candidaţilor a scăzut cu aproximativ 20 de procente. 

 Rezultatele finale ale Examenului de Bacalureat 2014 vor fi prezentate pe 11 iulie pe adevarul.ro şi pe bacalaureat.edu.ro.

VIDEO BAC 2014 Rezolvarea subiectelor de la proba de română de la Bacalaureat 2014

Subiectele primite de candidaţi la proba de limba română de la Bacalaureat 2014 au fost rezolvateluni, în studioul la Adevărul Live, de profesoara de română Ecaterina Stanca, de la Liceul Teoretic Naţională, fostă profesoară la Colegiul Naţional „Tudor Vianu“ din Capitală.

Subiectele la Limba Română pentru profilul Real, filiera tehnologică

bac romana tehnologic real
bac romana tehnologic real


Subiectele la Limba Română pentru profilul Uman

subiecte bac romana uman
subiecte bac romana uman

Calendar Bacalaureat 2014

30 iunie – proba scrisă la Limba Română

1 iulie – proba scrisă la Limba Maternă

2 iulie – proba scrisă la Matematică sau la Istorie (proba obligatorie a profilului)

4 iulie – proba la alegere: geografie, biologie, chimie, fizică, economie, informatică, sociologie, filosofie, logică, psihologie

7 iulie – afişarea rezultatelor parţiale (până la ora 12.00, la avizierele liceelor) şi depunerea contestaţiilor (până la ora 16.00)

8-10 iulie - rezolvarea contestaţiilor

11 iulie – afişarea rezultatelor finale pe bacalaureat.edu.ro

Citeşte şi:

Peste 4.600 de tineri îşi dau BAC-ul în acest an, în judeţul Cluj

BACALAUREAT 2014 Rată de promovare de peste 90% la proba la alegere şi 87% la Română, Matematică şi Istorie, la sesiunea specială

REZULTATE BACALAUREAT 2014 Rata de promovare la sesiunea specială este 72%, cu 23 de procente mai mult ca anul trecut

Baia MarePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite