Amenzi, dosare penale şi material lemnos confiscat, în urma unor controale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii din Fărcaşa şi din Suciu de Sus au verificat mai multe persoane, exploataţii şi depozite de material lemnos. Acţiunea pentru prevenirea şi combaterea transportului ilegal de material lemnos a avut loc la finalul săptămânii trecute. Poliţiştii au constatat trei infracţiuni, au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 12.000 de lei şi au confiscat aproape 16 mc de material lemnos.

Poliţiştii Secţiei 3 Poliţie Rurală Fărcaşa au acţionat la finalul săptămânii trecute pentru protejarea fondului forestier şi depistarea şi sancţionarea persoanelor care transportă ilegal material lemnos. Astfel, ei au verificat mai multe persoane, exploataţii, depozite de material lemnos şi au oprit pentru control 43 de autovehicule care se deplasau pe raza de competenţă. Ca urmare a neregulilor constatate, oamenii legii au întocmit pe numele a trei bărbaţi dosare penale pentru comiterea infracţiunilor de tăiere ilegală şi furt de material lemnos, dar şi pentru conducere fără permis. De asemenea, poliţiştii au aplicat 15 sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 11.000 de lei şi au confiscat şase mentri cubi de material lemnos, pentru care nu au putut fi prezentate documente legale de transport şi provenienţă.

Şi poliţiştii din Suciu de Sus au efectuat activităţi pe linia combaterii delictelor silvice. Ei au oprit pentru control un ansamblu de autovehicule care transporta material lemnos pe raza comunei Groşii Ţibleşului. La volanul autoutilitarei, poliţiştii au identificat un bărbat de 35 de ani din Băiuţ, care nu a putut prezenta documentele legale de însoţire a lemnului transportat. Poliţiştii au confiscat întreaga cantitate de lemn, aproape 12 mc, de esenţă fag, iar conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 2.000 de lei.

Mai puteţi citi:

O maşină s-a făct zob sub un TIR. Şoferul a scăpat ca prin minune

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite