ALDE Maramureş, după rezultatul alegerilor locale: bătălia finală va fi în toamnă

0
0

ALDE îşi asumă scorul mic obţinut la alegerile locale din 5 iunie, însă nu fără urmări. După ce va fi făcută o analiză cel mai probabil se va lăsa cu unele demisii, însă până atunci se gândesc deja la alegerile din toamnă.

Conducerea judeţeană a partidului s-a arătat dezamăgită de rezultatele obţinute şi acum se caută vinovaţii, dar şi cauzele care au dus la acest scor, puţin peste 2%. Însă la rezultatul slab au contribuit mai mulţi factori, printre care confuzia care s-a creat între denumirea pe care au promovat-o în toată ţara şi pe toată durata campaniei, aceea de ALDE, şi cea care a apărut pe buletinele de vot, şi anume Partidul Alianţa Liberalilor şi Democraţilor. În plus, partidul nou creat, abia în timpul campaniei a înfiinţat cele mai multe organizaţii locale, fiind vizibilă lipsa notorietăţii. Mai mult, spun ei, o parte dintre membri şi candidaţi au plecat chiar înainte de alegeri. Cornelia Negruţ, preşedintele ALDE Maramureş, a arătat că o mare parte dintre membri a plecat la PSD odată cu fostul preşedinte executiv, Emil Marinescu. ”Noi am încercat să construim din luna septembrie, dar am avut oameni care au ţinut să fie în funcţie de conducere în ALDE Maramureş şi am să dau numele lui Marinescu. A fost o greşeală, trebuia să ridicăm sprijinul lui Marinescu din septembrie, să ne punem un om care să fie alături de noi şi nu să ne trădeze, să ne ia toţi primarii şi să se ducă la PSD cu o săptămână înainte de depunerea dosarelor (pentru candidaturi, n.r.)”, a menţionat ea.

Probabil vor începe negocierile cu PSD

ALDE a cîştigat doar doi primari în judeţ, însă au obţinut în unele filiale mai multe voturi, ceea ce, spun ei, îi încurajează să spere că ar putea obţine viceprimari în câteva localităţi. ”Important este să nu fugim după un război, pentru că până la urmă a fost doar o bătălie, bătălia finală o să o avem în toamnă. Cred că relaţia cu PSD va rămâne una normală, de alianţă, probabil vom începe negocierile pentru stabilirea viceprimarilor, eu sper că vom avea cel puţin patru-cinci primari. Cu doi primari şi patru-cinci viceprimari, avem o mică bază de plecare”, a spus Sorin Petean, care a candidat pentru Consiliul Judeţean. ”Ca după orice meci, există un câştigător şi un învins. În cazul de faţă, noi suntem cei învinşi. Ce avem de făcut acum e să ne pregătim. Cred că locul pe care l-am obţinut în ţară ne motivează şi credem că putem ceva mai mult”, a mai spus Călin Petruşca, el a candidat pentru Consiliul Local. ”Chiar dacă rezultatele sunt proaste, noi am câştigat constitund 53 de filiale, nişte prieteni cu care putem lucra, nişte oameni de valoare în multe din organizaţiile ALDE, avem baza pentru a reconstrui şi rezultatul nu poate decât să ne motiveze să mergem înainte”, a spus Lucian Anghleuţă, preşedintele executiv al filialei judeţene. Totuşi, el a mai arătat că după o analiză, cei care nu au performat probabil ”vor face un pas înapoi”.

Mai puteţi citi:

UPDATE: Arhitectul-şef din Baia Mare, arestat preventiv pentru 30 de zile

Baia Mare


Ultimele știri
Cele mai citite