Vouchere la magazine de parfumuri pentru învăţătoare, ultima modă de Moş Crăciun
0Tradiţionala serbare de Crăciun sau de 8 Martie a devenit în realitate un pretext ca învăţătoarea să primească tot felul de cadouri şi „atenţii”.
Un părinte povesteşte că deşi sumele adunate erau destul de consistente, cei care se ocupau de adunarea cadourilor alegeau uneori nişte daruri care nu erau pe placul învăţătoarei.
„Într-un an, un părinte a cumpărat un serviciu de cafea care nu i-a plăcut învăţătoarei. Ne-am hotărât, la instenţele preşedintelui Consiliului Elevilor să strângem bani, pe care să îi transformăm într-un voucher de cumpărături de la un magazin de parfumuri scumpe. Doamna a fost foarte mulţumită”, a precizat un părinte din Bacău.
Alţi părinţi ai elevilor povestesc, fără să–şi spună numele, cum an de an, cu 2-3 săptămâni înainte de organizarea unei serbări, are loc câte o şedinţă la iniţiativa învăţătoarei.
„După ce se termina şedinţa cu părinţii, cu toţii rămâneam ca să stabilim împreună cu preşedintele Consiliului Părinţilor câţi bani şi ce cadouri vom cumpăra pentru doamna învăţătoare. De obicei, se adună undeva între 25-35 de lei de la fiecare elev. Şi preşedintele Consiliului Părinţilor a fost stabilit la începutul anului şcolar de către învăţătoare, adică este o persoană pe placul dumneaei. Tocmai de aceea ne mobilizează să adunăm bani pentru cadouri, a explicat mama unui elev.
Alte articole:
- TIMIŞOARA Cadouri de lux pentru învăţătoare: „Se cumpără coliere, cercei, brăţări, parfumuri şi chiar costume de piele”
- ALEXANDRIA Cheta pentru doamne: Deşi nici un dascăl nu cere, toţi părinţii ştiu că trebuie să dea
- ARAD La şcolile din centrul Aradului sumele date pentru cadourile cadrelor didactice variază între 30 şi 50 de lei