UPDATE Șefii comisiilor pentru stabilirea gradului de handicap de la Spitalul de Pediatrie Bacău, anchetaţi pentru luare de mită. La Parchet au fost duse şi persoane care le-au dat şpagă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spitalul de Pediatrie Bacău
Spitalul de Pediatrie Bacău

Mascați, polițiști, jandarmi și lucrători ai Direcţiei Generale Anticorupţie au descins în urmă cu câteva ore în Spitalul de Pediatrie din Bacău.

UPDATE 00:10 Medicul Costel Sălbaticu va fi cercetat în libertate și anchetatorii au decis, deocamdată, că poate pleca acasă. În schimb, Elena Munteanu a fost reținută și a fost dusă în arestul Poliției Bacău. Marți, cei doi vor fi prezentați instanței Tribunalului Bacău cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

UPDATE 22:21 Mircea Muntean șeful Finanțelor Publice Bacău a venit să își vadă soția în momentul în care va fi scoasă pe ușa Parchetului ”Nu am reușit să vorbesc cu ea deoarece i-a fost confiscat telefonul. Tot ce s-a întâmplat în această după-amiază am aflat când m-am trezit cu mascații la usă, deoarece aveau mandat să îmi percheziționeze casa”, a afirmat Muntean.  Avocatul soției este Cosmin Umbrărescu.

UPDATE 22:19  Rudele audiate ale adulților și copiilor cu handicap au  început să iasă din Parchetul Tribunalului Bacău. Majoritatea sunt însoțite de avocați. Nu au vrut să dea declarații presei.

UPDATE ora 19.45  La Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău au fost aduşi, pe lângă cei doi medici, mai mulţi membri ai familiilor copiilor şi adulţilor care suferă de diverse handicapuri. Aceste persoane sunt acuzate că le-ar fi dat mită medicilor.

Surse neoficiale susţin că ar fi audiaţi şi intermediari care facilitau „tranzacţia“ între medici şi familiile persoanelor cu handicap.

UPDATE ora 18.30 
"Am efectuat nouă percheziții la mai multe locații din Bacău. Cei doi medici condiționau obținerea gradului de handicap de anumite sume de bani. Ancheta este încă în desfășurare și nu pot oferi mai multe amănunte", a declarat Felix Bănilă, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău.

Se pare că oamenii legii fac percheziții în cabinetele Elenei Munteanu, medic de neurochirurgie infantilă și a lui Costel Sălbaticu, medic de Urgență.

Cei doi sunt șefii comisiilor de stabilire a gradului de handicap la copii și adulți.

Totodată, Munteanu este acuzată de comercializare ilegală a unor medicamente care ar fi trebuit să fie date gratuit. Din biroul ei ofițerii Direcției Generale Anticorupție au ridicat mai mulți saci cu documente, dar și cu medicamente care nu trebuiau comercializate.

Elena Munteanu este soția lui Mircea Muntean, șeful Finanțelor Publice din Bacău.

"Este o acțiune a DGA Bacău despre care deocamdată nu am mai multe informații. Percheziția nu este încă finalizată", a declarat Mirela Romaneț, purtătorul de cuvânt al Spitalului din Bacău.

Vom reveni cu amănunte.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite