UPDATE Ministerul condus de Viorel Ilie, percheziţionat de DNA. Sunt suspiciuni la organizarea unor concursuri. Dosar penal pentru un comunicat de presă

0
0
Viorel Ilie este ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul
Viorel Ilie este ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul

Ministerul pentru Relaţia cu Parlamentul, condus de fostul primar al Moineştiului, senatorul Viorel Ilie, a fost percheziţionat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Deja au fost audiate mai multe persoane iar în timpul percheziţiilor s-au făcut fotografii şi filmări.

UPDATE 16.20: Direcţia Naţională Anticorupţie vrea sa deschida încă un dosar penal la ministerul lui Viorel Ilie, pentru un comunicat de presă prin care „a compromis interesele Justitiei“.

Direcţia Naţională Anticorupţie a sesizat procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie „pentru a aprecia asupra necesităţii sesizării din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii prevăzute de art. 277 Cod penal, respectiv compromiterea intereselor justiţiei, în legătură cu împrejurarea că, în conţinutul unui comunicat dat publicităţii la data de 1 august 2017, Ministerul pentru Relaţia cu Parlamentul a inserat date nepublice din cadrul unei anchete penale, de natură să afecteze buna desfăşurare a acesteia. Concret, în comunicat se oferă date despre obiectul percheziţiei şi se fac referiri la calitatea persoanelor audiate şi la natura probelor.
Datele din anchetă au fost devoalate de instituţia guvernamentală în condiţiile în care, anterior, Direcţia Naţională Anticorupţie – unitatea de parchet competentă să efectueze ancheta a emis un comunicat din care rezulta că stadiul în care se află în prezent ancheta impune limite stricte de comunicare publică (comunicat nr. 746/VIII/3 din data de 1 august 2017).
Precizăm că regimul informaţiilor referitoare la acte procedurale efectuate de organele de urmărire penală, respectiv percheziţii, audieri de persoane, etc., este strict reglementat, iar informaţii de acest tip nu pot face obiectul comunicării publice decât în anumite împrejurări, strict determinate de stadiul anchetei şi stabilite numai de organul de urmărire penală“, se precizează intr-un comunicat al DNA.
 

Potrivit unui comunicat al Ministerului pentru Relaţia cu Parlamentul, în cursul zilei de luni , 31 iulie, mai mulţi procurori şi ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul DNA Bucureşti au efectuat percheziţii, în baza unui mandat de percheziţie domiciliară emis de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia Penală, în patru birouri din cadrul Ministerului pentru Relaţia cu Parlamentul, care are sediu principal în Palatul Victoria. 

„Percheziţia s-a desfăşurat între orele 15.00 şi 19.00 şi a vizat concursurile pentru ocuparea funcţiilor de consilier 1 şi consilier 2, organizate de către minister în aceeaşi zi. Au fost audiate persoane de la cabinetul ministrului şi din minister – respectiv Comisia de concurs, au fost făcute fotografii şi filmări pe toată perioada percheziţiilor.

Dorim ca ancheta să se desfăşoare cât mai repede şi să aflăm adevărul, astfel încât să ştim dacă au fost comise fapte în afara legii. Ne exprimăm pe această cale încrederea în corectitudinea acţiunilor întreprinse de către autorităţile statului, precum şi în competenţa şi corectitudinea justiţiei din România“, precizează Ministerul pentru Relaţia cu Parlamentul.

DNA a efectuat percheziţii în cinci locaţii pentru infracţiuni recente, din luna iulie


În cursul zilei de 31 iulie 2017, între orele 15.00 - 19.00, au fost efectuate percheziţii domiciliare în cinci locaţii situate în sediul unei instituţii publice din Bucureşti. „Percheziţiile au fost efectuate în cadrul unui dosar penal aflat pe rolul Secţiei de combatere a corupţiei, dosar ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate infracţiunilor de corupţie comise în cursul lunii iulie 2017“, precizează procurorii Anticorupţie.
 

Bacău


Ultimele știri
Cele mai citite