Un mall în locul unicei fabrici de hârtie din România, de unde se alimentau tipografiile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prime Kapital va construi, pe terenurile care au aparținut odată fabricii Letea, proiectul Bacău Mall, care va avea 51.200 de metri pătrați utili, care va fi de două ori mai mare decât Arena Mall, care are 26.000 de metri pătrați.

Bacău Mall va fi construit pe terenurile care au aparținut fabricii Letea
Bacău Mall va fi construit pe terenurile care au aparținut fabricii Letea

După demolarea fabricii Letea, singurul producător de hârtie de ziar din România și cel mai important din sud-estul Europei, și intrarea acesteia în faliment, terenurile au fost cumpărate de frații Dragoș și Adrian Pavăl, care dețin Dedeman, potrivit Ziarul de Bacău.

10 hectare au fost vândute apoi către Prime Kapital, dezvoltator imobiliar cu proiecte în Europa Centrală și de Est, printre care și IMGB Retail, proiect rezidențial situat în sudul Bucureștiului pe o fostă platformă industrială de 17,8 ha, cu o deschidere de 250 de metri spre bulevardul Berceni.

Prime Kapital, dar și partenerii săi de la MAS RE, din Africa de Sud, au dezvoltat deja un centru logistic pe acest teren din municipiul Bacău, unde a fost amenajat și un sens giratoriu, în cartierul Izvoare.

Bacău Mall va fi unul dintre cele mai mari proiecte de vânzări de marfă cu amănuntul din regiune. Situarea într-o zonă rezidențială dens populată, aproape de centrul universitar, de cartierele rezidențiale, dar și de alte orașe din județul Bacău va asigura un potențial flux de clienți de peste 406.000 de locuitori, pentru o deplasare cu mașina de maxim o oră, se arată pe site-ul Prime Capital.

Centrul comercial va avea două intrări, una din strada Letea și alta din spatele sediului Inspectoratului pentru Situații de Urgență al Județului Bacău.

Dezvoltatorii MAS RE și Prime Kapital sunt implicați în construcția și extinderea centrelor comerciale din România dar și în proiecte rezidențiale.

Cel mai mare proiect aflat în dezvoltare este extinderea Mall Moldova din Iași, o investiție estimată la 113,5 milioane de euro. Compania are în dezvoltare și alte proiecte de mari dimensiuni în București, Alba Iulia, Cluj și Ploiești.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite