Dig de gunoaie, curățat de un tată și cei trei copii ai săi. „Spune multe despre gradul de educație“

0
Publicat:

Bărbatul și cei trei copii ai săi curăță de ani de zile digul de la Galbeni, Bacău, de gunoaiele lăsate de pescari pe malul apei. El s-a supărat pentru că inițial nu fuseseră ridicați nici sacii de gunoaie pe care îi strânsese.

Băcăuanul a strâns saci întregi de gunoaie de pe dig FOTO CRE Bacău
Băcăuanul a strâns saci întregi de gunoaie de pe dig FOTO CRE Bacău

Gesturile mici contează cel mai mult. Centrul Regional de Ecologie (CRE) Bacău, custodele ariilor de protecţie specială avifaunistică din cadrul sitului NATURA 2000, a făcut cunoscut cazul unui băcăuan care este un exemplu de urmat în ceea ce privește ecologizarea.

Gabriel și cei trei copii ai săi curăță constant digul la Galbeni, județul Bacău și strâng de fiecare dată saci întregi de gunoaie, cele mai multe rămase de la pescari.

Sacii de gunoaie nu fuseseră ridicați inițial de nimeni FOTO CRE Bacău
Sacii de gunoaie nu fuseseră ridicați inițial de nimeni FOTO CRE Bacău

„Problema curățeniei pe locurile de pescuit rămâne apăsătoare și spune multe despre gradul de educație. Toată lumea e supărată pe braconaj, toată lumea vrea populări, toți vor să prindă pește cu sacul, dar de curățenie nu prea zice nimeni nimic, deși nu e un efort prea mare să faci curat sau să păstrezi curat câțiva metri lângă tine”, remarcă reprezentanții CRE Bacău.

Gospodarul s-a supărat puțin pentru că nimeni nu se deranjase să ridice sacii cu gunoi pe care îi adunase în timpul zilei. O patrulă de noapte a ridicat ulterior deșeurile.

Cei trei copii au strâns gunoaiele de pe dig alături de tatăl lor FOTO CRE Bacău
Cei trei copii au strâns gunoaiele de pe dig alături de tatăl lor FOTO CRE Bacău

„Inițiativa și implicarea copilașilor rămâne un exemplu. Pe baltă sunt foarte multe de făcut și orice implicare contează foarte mult. Ne ajută și pe noi și ne permite să ne concentrăm pe combaterea braconajului. Timpul și resursele sunt limitate, iar dacă vrem ca o apă publică să fie că o baltă privată de care să ne bucurăm cu toții, e nevoie de implicare, mai spun reprezentanții CRE Bacău.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite