Sporturile de iarnă, o distracţie scumpă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vânzătorii îşi întâmpină clienţii cu produse variate
Vânzătorii îşi întâmpină clienţii cu produse variate

Pentru cei care nu-şi permit să cheltuiască prea mult, magazinele second-hand pun la vânzare produse la jumătate de preţ.

Băcăuanii care vor să-şi petreacă vacanţa de Crăciun sau Revelion la schi vor scoate anul acesta în jur de 1.500 de lei din buzunar dacă vor să-şi cumpere echipament complet pentru practicarea acestui sport.


Comercianţii au adus deja în magazine produse variate, pentru care nu există deocamdată cerere. Agenţii economici mizează pe faptul că schiurile şi clăparii sunt de calitate europeană şi că se vor vinde bine în următoarele săptămâni, fără să le înjumătăţească preţul. „Cine vrea să meargă la schi, înseamnă că-şi permite o vacanţă pe măsură. Nu facem reduceri la produsele destinate sporturilor albe pentru că, în general, se vând foarte bine“, ne-a spus Liviu Pascu, şef de raion la un hypermarket. 

Cheltuielile, rotunjite de vacanţele la munte
Mulţi băcăuani sunt de părere că preţurile din magazinele de profil sunt cam mari pentru un an de criză. „Mi se pare destul de scump echipamentul de schi. Dacă îţi cumperi tot ce-ţi trebuie şi iei şi bilet la o pensiune la munte plăteşti în jur de 2.500 de lei de persoană. E mult, doar cei cu bani îşi mai permit un astfel de lux“, a declarat Ionuţ Lungu, un băcăuan aflat la cumpărături. Pentru cei cu venituri mari preţurile sunt acceptabile. „Cei pasionaţi de sporturile albe, nu cred că se uită la bani când vine vorba de produse noi şi de calitate“, a explicat Adrian Rotariu, manager.


Produse la jumătate de preţ de la second-hand
Cei care nu-şi permit să lase câteva sute de lei în hypermarketuri pentru schiuri, clăpari sau patine pot opta şi pentru oferta magazinelor second-hand. Şi în acest an, mulţi vânzători s-au aprovizionat şi cu articole pentru schiori.


Produsele nu sunt noi, însă pot fi recondiţionate. „Mi-am luat patine de la second. Sunt nemţeşti, aproape noi. Le-am ascuţit lama, le-am schimbat şireturile şi sunt foarte bune. În loc de 100 de lei, cât costau dacă le luam noi, am dat 50 de lei pe ele“, ne-a spus Ioana Tudor, studentă. La astfel de magazine nici preţul schiurilor nu este de neglijat. „Vindem schiuri la  preţuri cuprinse între 100 şi 150 de lei. Sunt aduse din Germania“, ne-a spus Mariana N., vânzătoare la un magazin second-hand.

Preţuri orientative
Ochelari: 35-167 de lei;
Clăpari: 300-750 de lei;
Schiuri: 290-900 de lei;
Beţe: 52 de lei;
Mănuşi: 49 de lei;
Jachetă bărbaţi:
    202 lei;
Jachetă femei:
    230 de lei;
Pantaloni: 166 de lei;
Patine: 71 de lei.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite