Satul fără străzi asfaltate şi canalizare, dar care va avea pistă de biciclete. Primăria a cheltuit 120.000 de lei pe consultanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aşa arată uliţele din Târgu Trotuş unde se va face pistă de biciclete FOTO Ziarul de Bacău
Aşa arată uliţele din Târgu Trotuş unde se va face pistă de biciclete FOTO Ziarul de Bacău

Locuitorii din Târgu Trotuş, o comună mică din judeţul Bacău, aflată pe DN12A, între Oneşti şi Târgu Ocna, vor avea pistă de biciclete. Asta în ciuda faptului că în cele trei sate ale comunei nu s-a turnat un metru de asfalt, iar canalizare s-a făcut doar într-un sat din componenţa comunei.

Primarul din Târgu Trotuş, Cătălin Sabău, consideră o prioritate ca locuitorii comunei să aibă o pistă de biciclete, aşa că a decis să ceară finanţarea investiţiei prin PNRR. Pentru întocmirea proiectului a plătit unei firme de consultanţă  120.000 de lei (aproximativ 25.000 de euro).   

Viceprimarul localităţii, Lenuţa Postolache, a explicat  că.„asfaltarea e problema majoră”. Practic, doar drumul naţional DN12A, care traversează comuna, este asfaltat, în rest există doar proiecte. „Avem prin CNI un proiect în curs de începere a lucrărilor pentru 3,5 kilometri. E greu, sunt drumuri comunale, pe care trebuie să le facem din bugetul propriu”, a mai spus viceprimăriţa. 

Nici la capitolul canalizare situaţia nu e mai bună. „În satul Viişoara situaţia e cât de cât ok, însă în Tuta şi Târgu Trotuş (n.r. satul care dă şi numele comunei) nu avem branşamente”, a mai explicat Lenuţa Postolache. 

Prin urmare, locuitorii din Târgu Trotuş vor avea cât de curând o pistă de biciclete la nivel european, deşi nu au drumuri asfaltate şi nici utilităţi.  

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Satul unde românii s-au călcat în picioare ca să cumpere case cu 250 de euro bucata

Gruparea care a speriat România cu înşelăciuni prin metoda „Acoperişul”. Ocupau casele proprietarilor cu forţa

BacăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite