Primarii din Oneşti şi Prăjeşti şi-au pierdut mandatul. Laurenţiu Neghină şi Eugen Antica au fost condamnaţi pentru mită la Bacalaureat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vineri, 19 iunie, subprefectul Constantin Toma a semnat ordinul de încetare a mandatului pentru primarii Laurenţiu Neghină şi Eugen Antica. Edili au fost condamnaţi definitiv la 8 luni de închisoare, cu suspendare, în dosarul de mită la Bacalaureat de la Podul Turcului, la sfârşitul lui 2013. Potrivit unei decizii recente a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), îşi pierd şi mandatul primarii care au primit o condamnare cu suspendare.

Primarii Laurenţiu Neghină şi Eugen Antica şi-au pierdut mandatul de primar, potrivit ordinului semnat vineri, 19 iunie, de subprefectul Constantin Toma, care pune în practică o decizie a ICCJ prin care se dă un nou înţeles condamnării cu suspendare. Mai precis, nu numai aleşii care au condamnări cu executare îşi pierd fotoliul ci şi cei care au închisoare cu suspendare, care până acum îşi puteau continua fără probleme activitatea, în cazul în care soluţia judecătorilor nu limita expres asta.
Cei doi edili au dat şpagă, câte 2000 de lei, în vara anului 2010, pentru a obţine note de trecere la examenul de Bacalaureat, susţinut la Liceul „Alexandru Vlahuţă“ de la Podul Turcului. În noiembrie 2013, au fost condamnaţi definitiv la opt luni de închisoare, cu suspendare, şi la un termen de încercare de 2 ani şi opt luni.
Până luni, când se va întruni şedinţa extraordinară de Consiliu Local, Oneştiul nu are primar. Săptămâna aceasta a demisionat şi viceprimarul Nicolae Gnatiuc şi cel mai probabil, atribuţiile de primar vor fi preluate de consilierul Alexandru Cristea, de la UNPR, care va fi ales de colegi viceprimar şi apoi îi vor fi delegate atribuţiile de edil şef.
La Prăjeşti, locul  primarului„liberalul reformator“ Eugen Antica ar putea fi luat de viceprimarul  conservator Iulian Burcă. Eugen Antica a fost inculpat recent, într-un dosar al Direcţiei Naţionale Anticorupţie din Bacău, pentru luare de mită dar şi alte tranzacţii ilegale, făcute în ultimii ani cât a fost edil şef.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite