Primăria Bacău, anchetată de Avocatul Poporului în legătură cu încălcarea dreptului la şcoală al elevilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Colegiul Economic din Bacău FOTO zdbc.ro
Colegiul Economic din Bacău FOTO zdbc.ro

Avocatul Poporului, prin Biroul Teritorial Bacău, cercetează o posibilă încălcare a dreptului la învăţătură şi a dreptului la protecţia copiilor şi tinerilor de către Primăria Bacău, în cazul lucrărilor de reparaţii de la şarpanta Colegiului Economic.

Avocatul Poporului s-a autosesizat în urma unui articol apărut în Ziarul de Bacău referitor la situaţia elevilor de la Colegiul Economic din Bacău, în care se se relatează despre faptul că jumătate dintre elevii unităţii de învăţământ ar urma să studieze online, din cauza efectuării unor lucrări de înlocuire a şarpantei Corpului B al colegiului.

Având în vedere că lucrările ar fi putut fi efectuate în perioada vacanţei, iar Primăria ar fi trebuit să identifice spaţii alternative unde elevii să poată învăţa pe timpul lucrărilor, Biroul Teritorial Bacău al Avocatului Poporului susţine că există premisele unei încălcări ale mai multor drepturi ale elevilor.

„În temeiul art. 16 alin. (1) din Legea nr. 35/1997 privind organizarea şi funcţionarea instituţiei Avocatul Poporului, republicată şi al art. 31 alin. (1) din Regulamentul de organizare şi funcţionare a instituţiei Avocatul Poporului, Avocatul Poporului prin Biroul Teritorial Bacău s-a sesizat din oficiu, aspectele semnalate find examinate în contextul unei posibile incălcări a dreptului la învăţătură şi a dreptului la protecţia copilor şi a tinerilor, prevăzute de art. 32 şi art. 49 din Constituţia României”, se arată în solicitarea oficială transmisă Primăriei Bacău

Avocatul Poporului a cerut Primăriei Bacău să îi transmită motivul pentru care lucrările respective nu au fost efectuate în perioada vacanţelor şcolare, termenul estimat al finalizării lucrărilor, măsurile întreprinse pentru identificarea unor locaţii în care clasele de elevi afectate de lucrări să-şi desfăşoare activitatea în mod normal, cu prezenţă fizică.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Ministrul Educaţiei: Se renunţă la „Şcoala altfel”, datele examenelor naţionale rămân neschimbate

Alba-neagra cu testele de salivă din şcoli. Medic: „Testarea la şcoală este o modalitate prin care ţinem lucrurile sub control”

Bacău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite