Polițiștii asigură hrana unei familii cu șase copii rămași fără casă în urma unui incendiu

0
Publicat:

Gestul de omenie al polițiștilor locali din Bacău vine după ce un incendiu a mistuit casa unei familii cu șase copii chiar înainte de venirea iernii.

Familia cu șase copii va primi pachete cu mâncare de la polițiștii locali FOTO Poliția Locală Bacău
Familia cu șase copii va primi pachete cu mâncare de la polițiștii locali FOTO Poliția Locală Bacău

Un incendiu puternic a izbucnit sâmbătă seara în cartierul CFR din Bacău. Flăcările au distrus casa unei familii cu 6 copii, care a rămas fără adăpost în pragul iernii. O zi mai târziu,  Poliția Locală Bacău s-a implicat pentru a asigura hrana copiilor rămași pe drumuri.

Potrivit ISU Bacău, incendiul a izbucnit la o casă de pe strada Petricescu Hașdeu din Bacău. Au ars aproximativ 70 metri pătrați de acoperiș, iar din fericire nu s-au înregistrat victime. În schimb, familia cu 6 copii care locuia acolo a rămas fără adăpost.

Casa unde locuia familia cu șase copii a fost aproape distrusă de incendiu FOTO Poliția Locală Bacău
Casa unde locuia familia cu șase copii a fost aproape distrusă de incendiu FOTO Poliția Locală Bacău

Pe 30 octombrie, polițiștii locali din municipiul Bacău s-au mobilizat pentru a le duce celor mici ceva de mâncare. Șeful Poliției Locale Bacău a declarat că vor încerca să le asigure hrana timp de două zile.

„E un minim gest pe care am dorit să îl facem, pentru că este vorba despre niște copii. Le-am dus un mic dejun azi-dimineață și încercăm să le asigurăm și restul de mese pentru astăzi și mâine”, a declarat Lucian Iftene, directorul Poliției Locale Bacău.

Au donat darul de nuntă pentru ca o familie cu patru copii să aibă o casă

Doi tineri din Popeşti Leordeni s-au transformat în Moş Crăciun pe 17.12.2019 pentru o familie necăjită cu patru copii, căreia i-au donat darul de nuntă ca să-şi construiască o casă. Copiii locuiau în anexa unui grajd, lângă vitele pe care le îngrijeau părinţii lor.

Familia cu cei patru copii locuieşte în localitatea Sâmbăta de Sus. Raul, fiul cel mare, obişnuia să mai doarmă într-un foişor al mănăstirii din localitate. Aşa a ajuns să o cunoască pe Nicoleta Bogoş, reprezentanta Asociaţiei „Licuricii Fericiţi” din municipiul Câmpulung Moldovenesc al judeţulului Suceava.

Asociaţia are o activitate impresionantă. Voluntarii, nu numai că strâng bani pentru familiile nevoiaşe, în ultimii doi au au renovat mai multe saloane ale spitalului din oraşul de la poalele Rarăului.

În ziua în care s-a întâlnit cu Nicoleta, care este psiholog şi învăţătoare, Raul era înfometat. Nu mâncase de mai multe zile. Cei doi au intrat în vorbă şi astfel băiatul şi-a spus povestea tristă. I-a spus că are opt ani şi că mezinul familiei sale are doar câteva luni. Raul a spus că el şi familia sa locuiesc în anexa unui grajd.

„Sunt doi adulţi şi patru copii. Stau într-un bordei, într-o anexă a unui grajd care este pe proprietatea celor care deţin vitele de care au grijă. Sunt genul de familie care e pusă la zid, alungaţi. L-am găsit pe Raul în foişorul Mănăstirii Sâmbăta de Sus. Nu mâncase de câteva zile”, a povestit Nicoleta Bogoș.

Ea s-a mobilizat şi a început să strângă fonduri pentru a le face un cadou unic celor păatru fraţi: o casă.  Totul a început cu o postare pe Facebook. Nicoleta le-a povestit prietenilor săi că a fost impresionată de toată această poveste. Aşa a fost contactată de cei doi miri care i-au spus că ar vrea să doneze Asociaţiei darul de nuntă pentru construcţia casei.

„Nu-i cunosc. Am lansat un apel pe Facebook. Ne-au trimis mesaj să le dăm detalii, ce intenţionăm să facem. Ne-au impresionat. Ştiu că el se numeşte Andrei Nistor, că sunt din Popeşti-Leordeni şi ne-a spus că va face o donaţie puţin mai mare pe care au primit-o de la alţi oameni, pentru că ei au destul. S-au decis să dea darul de nuntă mai departe”, a mai spus Nicoleta.

În total, cei doi tineri au donat 35.000 de lei. Construcţia a fost ridicată pe o suprafaţă de teren obţinută de la Primărie.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite