Orașul Comănești, „îmbrăcat“ în haine de sărbătoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape zece mii de locuitori ai orașului Comănești se vor distra în acest weekend la zilele orașului.

Manifestările vor începe astăzi , la ora 10.00, cu un ceremonial - religios unde se va cinsti memoria celor 2913 ostași căzuți la datorie în Primul Război Mondial și înhumați în Cimitirul Internațional al Eroilor din Comănești, unic în România.

Tot astăzi, 70 de familii care au împlinit 50 de ani de la căsătorie vor primi titlul de „Model de viață" din partea primăriei.

Distracția va fi însă în toi sâmbătă și duminică când, pe dealul „Galion", situat la 2 kilometri de oraș, vor avea loc o serie de concerte cu muzică pentru toate gusturile.

Pentru generația tânără organizatorii au anunțat că anul acesta, pe scenă vor urca artiștii Dinu Maxer, Pavel Stratan, Narcotic Sound şi Christian D., Connect-R, Taxi, Simona Nae, Sistem, Puya dar şi tinere talente locale.

„Ne bucurăm că am reușit să aducem la Comănești artiști de top din țară. Avem multe manifestări în aceste zile și așteptăm să vină oameni din toată zona Văii Trotușului", a spus Viorel Miron, primarul orașului Comănești.

Nu au fost uitați nici comăneștenii îndrăgostiți de muzica populară. În cele două zile de spectacole aceștia vor avea parte de un adevărat recital folcloric susținut de artiști consacrați ai muzicii populare.

Aurel Tamaș, Laura Lavric sau Maria Dragomiroiu sunt doar câțiva din artiștii ce vor concerta la „Zilele Comăneștiului".

Concertele se vor încheia sâmbătă cu un foc de tabără iar seara de duminică va lua sfârșit cu un impresionant joc de artificii.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite