Ofiţer de poliţie din Bacău, găsit incompatibil de către Agenţia Naţională de Integritate. De ce este acuzat funcţionarul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
IPJ Bacău
IPJ Bacău

Comisarul şef îşi desfăşoară în prezent activitatea în cadrul serviciului Criminalistic al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău.

Comisarul şef Daniela Tănase, ofiţer psiholog şi totodată funcţionar public cu statut special în cadrul IPJ Bacău, s-a ales cu decizie de incompatibilitate din partea Agenţiei Naţionale de Integritate.

Potrivit inspectorilor ANI, psihologul a desfăşurat simultan, timp de aproape şase ani, între 16 decembrie 2011 şi 2 octombrie 2017, activitatea de psiholog de poliţie şi profesia liberă de psiholog în cadrul Societăţii civile "Tănase şi Asociaţii", obţinând astfel venituri.

Ori legea spune că “funcţionarii publici cu statut special pot exercita funcţii în alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt în legătură directă sau indirectă cu atribuţiile exercitate funcţionar public cu statut special potrivit fişei postului”, precum şi faptul că „poliţistului îi este interzis să deţină orice altă funcţie publică sau privată pentru care este retribuit, cu excepţia funcţiilor didactice din cadrul instituţiilor de învăţământ, a activităţilor de cercetare ştiinţifică şi creaţie literar-artistică”.

Potrivit IPJ Bacău, comisarul şef Daniela Tănase nu mai activează din anul 2014 la cabinetul de psihologie, ci îşi desfăşoară activitatea în cadrul Serviciului Criminalistic.


 

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite