Marșul roz în centrul Bacăului împotriva cancerului la sân

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Festivalul zâmbetelor - marșul roz
Festivalul zâmbetelor - marșul roz

Reprezentanți Avon, tineri voluntari, elevi din liceele băcăuane, dar și oameni care au rude sau prieteni ce suferă sau au suferit de cancer la sân au mărșăluit marți, între orele 17.00 - 18.00,  prin centrul orașului.

Cei aproximativ 200 de băcăuani care au străbătut centrul municipiului cu fundițe roz în piept au pornit de la intrarea principală a Parcului Cancicov și au ajuns până în Parcul Trandafirilor.

Pe acest traseu, au împărțit pliante cu informații despre această maladie.

Cancerul la sân este cea mai răspândită formă a acestei boli în rândul femeilor din întreagă lume. La fiecare 69 de secunde o femeie moare datorită cancerului la sân. La fiecare 24 de secunde o persoană este diagnosticată cu cancer la sân.

Festivalul zâmbetelor - marșul roz

Una din opt femei poate dezvolta de-a lungul vieții o formă de cancer la sân. Anual, în România sunt diagnosticate 6.500 de cazuri de cancer la sân.

Din păcate, în momentul depistării, 85% dintre ele sunt deja în stadii avansate.

Această situație se datorează atât faptului că boală este asimptomatică în stadiile incipiente, cât mai ales modului în care se raportează femeile din România la ea: majoritatea gândesc că nu li se poate întâmplă lor, le e teamă sau refuză să meargă la control motivând că se simt bine. 

Cancerul la sân poate fi tratat și chiar vindecat complet dacă este descoperit la timp. Rată de supraviețuire este de aproape 100% dacă diagnosticarea se face în stadii incipiente.

Rămâi pe bacau.adevarul.ro pentru a afla noutăţile din judeţ.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite