Manifestare de proporții dedicată Unirii Principatelor Române, la Bacău. Sute de copii, prinși în horă FOTO

0
Publicat:

În timp de la Școala ”Miron Costin”, sute de elevi au fost scoși de profesori să danseze ”Hora Unirii”, la un colegiu, zeci de elevi care au întârziat la ore, nu au mai putut intra în curtea liceului. 

Hora Unirii la Școala Miron Costin Bacău FOTO MA
Hora Unirii la Școala Miron Costin Bacău FOTO MA

Și în municipiul Bacău, sărbătoarea Unirii Principatelor Române a fost marcată în școli, în avans, astăzi, 23 ianuarie.

La Școala Gimnazială ”Miron Costin”, unde învață aproximativ 1500 de elevi, evenimentul a fost marcat printr-o horă de mari dimensiuni.

Hora Unirii (poezia lui Vasile Alecsandri, pe muzica compozitorului Alexandru Flechtenmacher), a fost dansată de sute de copii, mulți în costume populare, cu drapelul României în mâini.

La eveniment au participat și cadrele didactice dar și Anca Egarmin, inspectorul școlar general. „Admirabil modul în care la Școala Miron Costin sunt cultivate valorile unui patriotism autentic, în sufletele copiilor care învață aici, sărbătorind, așa cum se cuvine, unul dintre evenimentele cardinale ale istoriei naționale-Unirea Principatelor Române”, a spus prefectul Lucian Bogdănel.

Tot astăzi, câteva zeci de elevi care au întârziat la prima oră, mulți din cauza traficului din municipiul Bacău, au fost ținuți de conducerea Colegiului Național Pedagogic ”Ștefan cel Mare” la poarta liceului.

„Profund neinspirată şi irațională decizia conducerii de la Pedagogic de a-i ține în afara şcolii pe elevii care, din diverse motive, au întârziat - câteva minute - azi la prima oră! Traficul din municipiul Bacău e departe de a fi cel mai fluid, iar astfel de întârzieri mai pot apărea fără ca ele să fie neapărat imputabile unor elevi care, totuşi, în această dimineață au înfruntat gerul pentru a veni - mulți dintre ei pe jos - la ore”, a mai spus prefectul Bogdănel.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite