Lucrările la Şoseaua de Centură a Bacăului vor începe luna aceasta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Curtea de Apel Bucureşti va decide pe 8 mai dacă lucrările vor fi efectuate de  firma turcească Eko Insaat Ve Tic As, care are un portofoliu bogat în Turcia, Bulgaria şi Kazahstan sau de firmele clasate pe locul secund, după reevaluarea ofertelor. Premierul Victor Ponta a afirmat, în cursul vizitei întreprinse săptămâna aceasta în Bacău, ca lucrările la centura ocolitoare vor începe imediat, fără alte tergiversări.

Proiectul realizării centurii ocolitoare a municipiului Bacău, vehiculat de mai bine de zece ani, ar putea fi pus imediat în aplicare, după ce magistraţii Curţii de Apel din Bucureşti vor soluţiona contestaţiile. Compania naţională de autostrăzi şi drumuri naţionale din România a atribuit contractul firmei turceşti Eko Insaat Ve Tic As, care a venit cu cel mai mic preţ dintre toate ofertele, 393,8 milioane de lei, cu aproape 200 de milioane decât valoarea estimată a contractului (592,2 milioane).

Au depus oferte şi firme din Germania şi Austria (SC MAX Boegl România SRL, lider al asocierii Max Boegl România-Astaldi SPA SCPA Ceparu şi Irimia) dar şi milionarii băcăuani Costel Căşuneanu (Pa&Co Internaţional SRL-Idecon S.A.U), Strabag dar şi SC Sa&Pe Construct SRL (Dorinel Umbrărescu). „Pe 8 mai se va da soluţia la contestaţii. Nu avem ce face, orice se poate contesta şi de aceea se întârzie aşa de mult cu lucrările. Vă asigur că a doua zi după ce va fi desemnat câştigătorul, vor începe lucrările“, a spus Victor Ponta, la întâlnirea cu autorităţile locale băcăuane.

Şoseaua de Centură, cu o lungime de 30 de kilometri, va trece pe lângă comuna Nicolae Bălcescu, până aproape de satul Bogdan Vodă (comuna Săuceşti), iar cealaltă porţiune, va porni tot de la Nicolae Bălcescu şi se va intersecta cu drumul naţional Bacău-Oneşti. Banii pentru şoseaua ocolitoare a Bacăului vin de la bugetul de stat dar şi de la Uniunea Europeană, prin Fondul European de Dezvoltare Regională.
 

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite