La 14 ani a devenit erou în Târgul Ocna

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chiar dacă nu ştia să înoate, Daniel Lupu s-a aruncat în Trotuş pentru a salva de la înec un copil de 11 ani. El s-a pus în pericol pentru un băiat pe care nu-l cunoştea. Acum este mândru că a salvat o viaţă.

Daniel Lupu (14 ani) a devenit eroul oraşului Târgu Ocna după ce în prima zi de Paşte a salvat de la înec un copil de 11 ani. Se ducea în vizită la fratele său şi, în timp ce trecea pe lângă râul Trotuş, a auzit ţipete de ajutor de la doi copii mici, care spuneau că fratele lor se îneacă. Chiar dacă nu ştia să înoate prea bine, el s-a aruncat în apa rece ca gheaţa.

„Am sărit în apă şi am reuşit să-l scot la mal. I-am acordat primul ajutor, aşa cum m-am priceput, după care am alergat la un bar din apropiere, de unde am sunat la 112“, a povestit Daniel. O ambulanţă a ajuns la faţa locului şi l-a transportat pe Marius Rapie la spital, în stare de hipotermie.

„Deodată au dispărut“

Copilul salvat de la înec a primit îngrijiri medicale, iar acum se află în afara oricărui pericol. Mama băiatului a ajuns într-un suflet la râu, alarmată de fiii mai mici. „Se  jucau în curte şi deodată au dispărut. La scurt timp au venit cei mici şi m-au anunţat că Marius a căzut în apă. Am alergat la Trotuş şi m-am dus cu el la spital. Va mai sta câteva zile şi îl externează“, ne-a spus Maricica Rapie, mama băieţelului.

Familia crede că Dumnezeu a vrut ca Daniel să treacă în momentul acela pe la râu. Nici măcar nu se cunoşteau, dar asta nu l-a împiedicat să- şi rişte viaţa pentru el. „Am avut mare noroc cu băiatul care l-a salvat. Dacă nu era el, acum aveam înmormântare“, a spus cu ochii în lacrimi Maricica Rapie. Oamenii se gândesc acum la o recompensă pentru cel care a salvat viaţa copilului.

„O să-l răsplătim“

„Trebuie să-i dăm ceva băiatului, că ne-a ferit de o tragedie. O să-l căutăm ca să-l răsplătim pentru ce a făcut pentru nepotul nostru“, a spus Elena Chiriac, bunica copilului salvat. De cealaltă parte, părinţii salvatorului sunt mândri de gestul fiului lor. „M-am trezit cu poliţia la poartă şi cu Daniel ud tot. M-am speriat, că nu ştiam ce s-a întâmplat. Mi-a spus că a intrat în Trotuş şi a salvat de la înec un copil. Şi poliţiştii s-au mirat de curajul său“, a povestit Ion Lupu, tatăl eroului. Mamei aproape i s-a făcut rău când a auzit de isprava băiatului.

„Eu m-am speriat foarte tare. Ştiu că nu înoată bine şi că Trotuşul este iute. Dacă eram aici nu-l lăsam să intre în apă. Şi-a pus viaţa în pericol. Apa este adâncă, curenţii puternici şi putea să se înece şi el“, a spus Valerica Lupu. Femeia îşi aminteşte că în urmă cu câţiva ani şi fiul cel mare a salvat de la înec un copil.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite