Încă o lună de arest la domiciliu pentru Leonard Pădureanu şi Liviu Goian. Curtea de Apel a admis contestaţia procurorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Leonard Pădureanu a fost încătuşat la începutul lunii aprilie pentru deturnarea a 2,3 milioane de lei FOTO Mircea Merticariu
Leonard Pădureanu a fost încătuşat la începutul lunii aprilie pentru deturnarea a 2,3 milioane de lei FOTO Mircea Merticariu

Judecătorii de la Curtea de Apel Bacău au anulat miercuri, 28 iunie, decizia Tribunalului Bacău, care a dispus pe 23 iunie ca fostul administrator public al municipiului Bacău, Leonard Pădureanu şi Liviu Goian, preşedintele unei asociaţii sportive, fratele fotbalistului Dorin Goian, să fie plasaţi sub control judiciar. Cei doi sunt inculpaţi pentru delapidarea şi deturnarea a peste 2,3 milioane de lei şi sunt în arest de trei luni.

Fostului administrator public Leonard Pădureanu, inculpat într-un dosar pentru deturnarea şi delapidarea a 2,3 milioane de lei, prin intermediul Asociaţiei Sport Club Bacău, condusă de Liviu Goian, i-a fost prelungită arestarea la domiciliu cu încă 30 de zile.

Decizia Curţii de Apel Bacău este valabilă până pe 1 august. Săptămâna trecută, pe 23 iunie, Tribunalul Bacău a admis cererea celor doi inculpaţi de a fi plasaţi sub control judiciar, soluţie faţă de care procurorii de la Parchetul Tribunalului Bacău au făcut contestaţie.

Curtea a decis că „admite contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău împotriva încheierii nr.95/Î/2017 din 23.06.2017 pronunţate de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Bacău în dosarul nr.2915/110/2017. Admite propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău de prelungire a măsurii preventive a arestului la domiciliu a inculpaţilor Goian Liviu şi Pădureanu Stelian Leonard.
Prelungeşte măsura preventivă a arestului la domiciliu a inculpatului  Pădureanu Stelian Leonard pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 3.07.2017 până la 1.08. 2017 inclusiv. Prelungeşte măsura preventivă a arestului la domiciliu a inculpatului Goian Liviu, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la delapidare şi deturnare de fonduri, începând cu data de 30.06.2017 până la data de 29.07.2017 inclusiv.

Admite cererea inculpatului Goian Liviu şi dispune ca acesta să execute măsura arestului la domiciliu la adresa unde locuieşte fără forme legale. Respinge cererea inculpatului Goian Liviu, de încuviinţare a părăsirii domiciliului unde execută măsura preventivă a arestului la domiciliu“, se arată în soluţia Curţii de Apel Bacău, din 28 iunie.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite