FOTO VIDEO „Fanfara de la Băcioiu“ va fi reînfiinţată cu fonduri europene. Trupa de muzicanţi romi va fi promovată pe internet

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fanfara de la Băcioiu, a romilor din Corbasca, va fi reînfiinţată cu fonduri europene
Fanfara de la Băcioiu, a romilor din Corbasca, va fi reînfiinţată cu fonduri europene

Asociaţia pentru o Europă Unită şi-a anunţat ieri, de la ora 10, la sala American Corner din cadrul Casei Corpului Didactic „Grigore Tăbăcaru“ din Bacău lansarea proiectului  „Renaşterea tradiţiilor culturale rome calea spre dezvoltare armonioasă a comunităţii locale”, finanţat cu  73.200 de euro nerambursabili.

Proiectul de reînfiinţare a Fanfarei de la Băcioiu va fi realizat în parteneriat cu autorităţile locale din comuna Corbasca şi va fi finalizat în luna aprilie 2016. „Proiectul se va derula pe o perioadă de 24 luni şi beneficiază de finanţare în cadrul mecanismului financiar al Spaţiului Economic European (SEE 2009-2014) prin programul Fondul ONG în România încadrându-se în ariile tematice ale componentei de  Justiţie Socială. Se doreşte dezvoltarea comunităţilor rurale interetnice prin asigurarea participării active a ambelor etnii. Romii din Corbasca îşi doresc reînfiinţarea simbolului comunităţii, “Fanafara de la Băcioiu”. Principalul obietiv al proiectului este reînvierea tradiţiilor culturale rome prin diferite activităţi, în vederea dezvoltării relaţiilor interetnice cât şi a situaţiei sociale şi economice a populaţiei de etnie romă din comuna Corbasca, judeţul Bacău“, a precizat Irina Anghelina, preşedintele Asociaţiei pentru o Europă Unită.

După reînfiinţarea Fanfarei de la Băcioiu vor avea loc traininguri pentru instruirea tinerilor muzicanţi, pentru ca aceştia să capete o minimă cultură muzicală. Ulterior, activitatea şi evoluţia fanfarei va fi promovată prin internet dar şi în mass media. De activităţile din proiect vor beneficia peste 50 de copii şi peste 100 de adulţi de etnie romă şi română.

Video-Fanfara de la Băcioiu, ce a mai rămas din ea:

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite