FOTO Un adevărat depozit de muniţie, găsit în pădure de căutătorii de comori. Terenul accidentat a făcut dificilă misiunea pirotehniştilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipa pirotehnică din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Mr. Constantin Ene" al judeţului Bacău a fost solicitată să intervină în pădurea din comuna Oituz.

Un grup de detectorişti amatori a descoperit o cantitate importantă de elemente de muniţie rămasă neexplodată în timpul conflictelor militare. Ei au chemai imediat echipa piotehnică a ISU Bacău.

În locul marcat de către detectoristi, pompierii pirotehnişti au asanat 25 de proiectile explozive calibru 150 mm ce fac o parte dintr-un depozit de muniţie. Misiunea echipei pirotehnice a fost una dificilă din cauza terenului accidentat, precum şi a cantităţii mari de muniţie, având în vedere că un astfel de proiectil exploziv cântăreşte aproximativ 50 de kilograme.

De menţionat este faptul că, grupul de detectorişti amatori a procedat corect marcând zona în care a descoperit muniţia şi a anunţat, prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112, echipa pirotehnică a ISUJ Bacău.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite