Elevii băcăuani pot afla cum se obţin  burse în SUA la şcoală de vară organizată de Comisia Fulbright

0
Publicat:
Ultima actualizare:
foto arhivă
foto arhivă

Comisia Fulbright din România îşi propune să organizeze în perioada 10 – 12 septembrie 2013, Şcoala de vară "US Admissions Summer School".

La aceasta vor participa aproximativ 60 de elevi ai claselor a X-a şi a XI-a, din întreg judeţul, cu rezultate deosebite la învăţătură. Sesiunile de informare se vor desfăşura la Colegiul Naţional ”Gheorghe Vrănceanu” Bacău şi la Centrul „American Corner Bacău”, timp de trei zile, între orele 10.00 - 20.00.

Programul este coordonat de Mihaela Arsene, directorul Serviciului de Consultanţă al Comisiei Fulbright România.

Topicul acestora este următorul:

  • U.S. higher education highlights
  • The U.S. application process
  • U.S. study on a scholarship? Yes!
  • The admissions essay that can make or break your application
  • Romanian success stories
  • Practical sessions on: university selection, the essay, and recommendation letters
  • The TOEFL test
  • The SATs
  • U.S. admissions support at FEAC
  • U.S. university culture
  • U.S. Culture Clubs

Cu această ocazie vor fi distribuite materiale informative referitoare la modul de a accesa o bursă de studiu, dar şi la ofertele educaţionale ale unor colegii şi universităţi de peste Ocean. În prezent, peste 12.000 de studenţi din România studiază în Franţa, Germania, Marea Britanie şi Statele Unite, mulţi dintre ei cu burse oferite de universităţile internaţionale care îi găzduiesc.

Participanţii vor avea ocazia să afle cum se construieşte succesul academic şi profesional în cele mai bune universităţi din S.U.A, despre criteriile de admitere folosite de universităţile americane, despre etapele procesului de aplicaţie, dar şi detalii referitoare la sprijinul financiar oferit de instituţiile din S.U.A., candidaţilor internaţionali, în condiţiile în care peste 2000 de studenţi din România studiază acum în Statele Unite.

În final vor fi evidenţiate câteva exemple de succes ale elevilor şi studenţilor români, care au îndeplinit condiţiile, au fost admişi şi au beneficiat de finanţare, fapt care ilustrează şi justifică pe deplin acest demers.

“La invitaţia noastră reprezentanţii Comisiei Fulbright din România, se află pentru a cincea oară în judeţul Bacău. De acestă dată, am optat pentru organizarea unei şcoli de vară  pentru cei mai buni elevi  ai claselor a X-a şi a XI-a, de la unităţile de învăţământ din judeţ. Succesul activităţilor similare organizate de Comisia Fulbright până în prezent, dar şi eficienta colaborare cu cadrele didactice de la prestigiosul colegiu băcăuan, ne încurajează în această iniţiativă”, a declarat prof. Gabriel Stan, directorul CCD Bacău.

Alte articole:

FOTO Pături şi alimente de la Crucea Roşie pentru victimele inundaţiilor

REPARTIZARE LICEU 2013 Absolvenţii claselor a VIII-a din Bacău află liceele unde au fost admişi

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite