Dragoş Benea, nevinovat din punct de vedere rutier şi penal de accidentul în care a lovit o femeie lângă Consiliul Judeţean Bacău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Consiliului Judeţean Bacău, Dragoş Benea, care a accidentat-o cu maşina instituţiei pe Cornelia Cochior (30 de ani), a primit neînceperea urmăririi penale pentru infracţiunea de vătămare corporală din  culpă şi pentru trafic de influenţă. Femeia a contestat decizia procurorilor. Potrivit Poliţiei, ea a traversat neregulamentar strada când a fost lovită.

Dragoş Benea, preşedintele Consiliului Judeţean Bacău, a primit de la procuror neînceperea urmăririi penale pentru infracţiunea de vătămare corporală din culpă dar şi pentru trafic de influenţă, după accidentul rutier produs pe 10 decembrie, în care a lovit-o pe carosabil pe Cornelia Cochior, o tânără care traversa strada neregulamentar. Femeia a contestat deja decizia procurorului.

Dragoş Benea afirmă că regretă accidentul, chiar dacă nu a fost vina lui.

„Regret şi acum acest incident de care nu sunt vinovat dar şi comentariile doamnei Cochior, care m-au pus într-o lumină defavorabilă. Am primit neînceperea urmăririi penale pentru vătămare corporală din culpă dar şi pentru trafic de influenţă. Cineva a sesizat DNA-ul şi asupra posibilei influenţe care aş fi exercitat-o asupra subordonaţilor. S-au făcut verificări şi s-a văzut că nu am intervenit. Eu, atunci, am reacţionat natural. Ce vină am eu că un medic nu a pus diagnosticul corect sau că unii de la Poliţie nu ştiu să se exprime“, ne-a spus Dragoş Benea, preşedintele Consiliului Judeţean Bacău.


După producerea accidentului, Benea a urcat fata accidentată în maşină pentru a o duce la spital. A oprit la pavilionul administrativ şi l-a lăsat pe directorul Adrian Popa să o ducă la urgenţe. Aici, ea nu ar fi primit tratamentul pe care-l primeşte o persoană obişnuită şi de cazul ei s-a ocupat chiar şefa de la Serviciul de Urgenţă din cadrul Spitalului Judeţean Bacău. După ce i s-a făcut o radiografie, medicii băcăuani au trimis-o acasă fără niciun diagnostic clar, mai mult au scris pe foaia de observaţie că a suferit un traumatism şi nu fractură aşa cum avea să se descopere câteva zile mai târziu, după ce starea ei s-a agravat. Şi poliţiştii băcăuani au reacţionat atipic şi au acceptat la reconstituirea accidentului ca acesta să se facă cu şoferul preşedintelui CJ şi nu cu conducătorul auto implicat în caz. Cornelia Cochior afirmă că ar avea probe care conduc la ideea că în cazul ei s-a intervenit. „Am depus contestaţie la soluţia procurorului de NUP. Cer reanalizarea dosarului, am depus şi actele de la Iaşi, în care se arată că prognosticul este negativ pentru picior. Eu ştiu foarte bine că victima este mereu vinovată dar ştiu şi că în cazul meu s-a intervenit. De când am ajuns la spital se ştia de accidentul meu“, spune Cornelia Cochior. 

Cornelia Cochior s-a prezentat după aaccident la Serviciul de Medicină Legală din Iaşi, unde i s-a spus că trebuie să aibă o trimitere de la Poliţie, pentru a i se face o expertiză. Când s-a întors la Bacău, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului a trimis-o, printr-o ordonanţă, la Serviciul de Medicină din Neamţ. Pe 16 decembrie, a primit 80 de zile de îngrijiri medicale.

A doua zi a mers la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iaşi pentru investigaţii amănunţite, pe care le-a repetat şi după trei luni. În referatul semnat de conferenţiarul universitar Paul Dan Sârbu, din 25 martie, se arată că, şi după mai bine de 90 de zile, starea ei nu s-a ameliorat, că şchioapătă, simte dureri de pe urma mai mutor leziuni. În actul medical se afirmă că „pacienta necesită continuarea reeducării funcţionale a genunchiului şi reeducării mersului, fractura de tibie cu înfundare de trei milimetri are prognostic negativ de gonartroză pe termen lung (5 - 10 ani)“, iar pentru ruptura de menisc intern şi pentru rupturile din zona genunchiului necesită o artroscopie.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite