Cumnatul primarului Romeo Stavarache, fost director de marketing la CET Bacău, condamnat la trei ani de închisoare, cu executare. Decizia nu este definitivă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi, Tribunalul Bacău a dat sentinţa în dosarul în care Neculai Olaru, fost director general al societăţii de termoficare CET SA, Ioan Hanu, fost consilier juridic şi directorul de marketing, Marius Stănilă, cumnat cu edilul Romeo Stavarache sunt acuzaţi de procurorii Anticorupţie de abuz în serviciu. În timp ce Olaru şi Hanu au primit doi ani, cu suspendare, Marius Stănilă a fost condamnat la trei ani, cu executare.

Astăzi, Tribunalul Bacău a dat sentinţa în dosarul în care Neculai Olaru, fost director general al SC CET SA Bacau şi consilierul juridic Ioan Hanu au fost acuzaţi de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie din Bacău, de infracţiunea de abuz în serviciu iar Marius Stănilă, fost director de marketing, de instigare şi complicitate la abuz în serviciu.
Mai precis, Marius Stănilă, prin semnătura lui Neculai Olaru şi cu avizul lui Ioan Hanu, şi-a platit avocatul din dosarul de şantaj şi abuz în funcţie (în care a sfost condamnat şi a executat pedeapsa) din contul CET-ului, în valoare de 22 de mii de lei. Tribunalul Bacău a dispus ca cei trei să returneze suma cu care au prejudiciat, în această situaţie, societatea de termoficare, le-a restricţionat mai multe drepturi civile şi a impus un termen de încercare de patru ani. Decizia magistraţilor poate fi atacată cu apel în 10 zile.
Neculai Olaru (foto) a fost prefect al judeţului Bacău şi preşedinte al Partidului Democrat Liberal din judeţul Bacau. După ce a trecut la PNL, condus  la acea vreme de primarul Romeo Stavarache, a primit funcţia de director general a SC CET SA, societate de termoficare a municipiului Bacau, aflată acum în faliment. Marius Stănilă, cumnatul lui Romeo Stavarache, a ispăşit deja pedeapsa de un an şi patru luni de închisoare, pentru şantaj şi abuz în serviciu.

Neculai Olaru FOTO Mircea Merticariu

image
Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite