Cum au fost pedepsiţi sătenii care s-au urcat cu sticle de bere şi o boxă pe Crucea Eroilor de la Caşin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei doi localnici din Caşin s-au urcat cu sticle de bere şi o boxă pe Monumentul Eroilor Sursa C. Curelea
Cei doi localnici din Caşin s-au urcat cu sticle de bere şi o boxă pe Monumentul Eroilor Sursa C. Curelea

Doi săteni din comuna Caşin, judeţul Bacău, au jignit memoria eroilor de la Caşin prin gestul lor, iar primarul localităţii, care a aflat de cele întâmplate, a decis să îi pedeapsă exemplar.

Doi bărbaţi din comuna băcăuană Caşin şi-au bătut joc de memoria românilor care şi-au pierdut viaţa în bătalia de pe Valea Caşinului. Cei doi s-au urcat pe Crucea Eroilor din localitate cu sticle de bere şi o boxă, s-au fotografiat şi au pus apoi pozele pe Facebook.

Primarul comunei, Cosmin Curelea, a aflat de isprava celor doi şi a decis să îi pedepsească exemplar. Cei doi bărbaţi au fost amendaţi de Poliţie, iar edilul i-a pus să îngrijească monumentul ridicat în cinstea eroilor de la Caşin si să planteze flori.

„Cei doi şi-au recunoscut fapta, şi-au luat amendă, iar acum îngrijesc monumentele din Curiţa şi fac lecţii de istorie la primărie despre eroii Văii Caşinului! Au motivat că <<şi-au pierdut minţile>> câteva secunde bune”, a declarat primarul Cosmin Curelea.

Bătălia de la Caşin a avut loc în timpul Primului Război Mondial, între 22 şi 31 decembrie 1916, între armatele austro-ungaro-germane şi cele româno-ruse. 

Lupta a făcut parte din acţiunile militare care au avut ca scop stabilizarea frontului pe Siret, iar mii de soldaţi din ambele tabere şi-au pierdut viaţa.

Sătenii au fost obligaţi să cureţe monumentul şi să planteze flori FOTO Cosmin Curelea

jignire memorie eroi Casin 2

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

VIDEO Ţara unde bacşişul e considerat o jignire. Reguli simple, dar neobişnuite, despre cum se mănâncă în lume

9 fraze cu care poţi să dezarmezi persoanele care te jignesc

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite