C─â┼čuneanu jr a distrus 17 profesori

0
0

Procurorii au trimis ├«n judecat─â 17 cadre didactice din Bac─âu, acuzate c─â i-au ├«ncheiat ├«n fals situa┼úia ┼čcolar─â mezinului familiei C─â┼čuneanu. Ionu┼ú C─â┼čuneanu s-a transferat doar pe h├órtie la Colegiul ÔÇ×Ion GhicaÔÇť din Bac─âu, de la un liceu din Germania. Profesorii i-au dat note de┼či t├ón─ârul nu d─âdea pe la cursuri.

├Äntregul scandal ├«n care este implicat─â familia lui Costel C─â┼čuneanu a ├«nceput ├«n urma unui denun┼ú anonim f─âcut la Parchet, ├«n martie 2007. ├Än acesta se reclama faptul c─â Ionu┼ú C─â┼čuneanu (23 de ani), transferat de la o ┼čcoal─â din Germania la liceul din Bac─âu, a ├«ncheiat cu brio clasa a XII-a de┼či venea foarte rar la ore.

CITI┼óI ┼×I:

FOTO/VIDEO: Reportaj ├«n satul lui Costel C─â┼čuneanu, "regele asfaltului"

├Än urma cercet─ârilor, to┼úi┬á cei care i-au fost profesori mezinului lui Costel C─â┼čuneanu la Colegiul ÔÇ×Ion Ghica" au fost trimi┼či ├«n judecat─â de Parchet, fiind acuza┼úi c─â i-au ├«ncheiat situa┼úia ┼čcolar─â de┼či t├ón─ârul era plecat din ┼úar─â. Pe l├óng─â ace┼čtia, mai este ├«nvinuit ┼či Ovidiu Relu Cojocaru, fost director al liceului ┼či ┼čef al Inspectoratului ┼×colar Jude┼úean ├«n perioada 2007-2009, fiind acuzat de instigare la fals intelectual.

ÔÇ×Tat─âl va asfalta curtea ┼čcolii"

├Än fa┼úa anchetatorilor, profesorii au afirmat c─â Ovidiu Relu Cojocaru, directorul ┼čcolii, a f─âcut presiuni ca situa┼úia ┼čcolar─â a lui C─â┼čuneanu jr s─â fie ├«ncheiat─â cu succes. Ca plat─â, C─â┼čuneanu urma s─â ÔÇ×sponsorizeze" colegiul b─âc─âuan. ÔÇ×Am fost chemat─â de directorul ┼čcolii ├«n biroul s─âu ┼či mi l-a prezentat pe Ionu┼ú C─â┼čuneanu, spun├óndu-mi s─â-l evaluez deoarece face studii ├«n str─âin─âtate ┼či dore┼čte s─â sus┼úin─â Bacalaureatul ├«n Rom├ónia, sens ├«n care ├«n semestrul al doilea a fost ├«nscris ├«n clasa a XII-a la Colegiul Economic (...) ├Än discu┼úia avut─â cu directorul dup─â plecarea elevului, acesta mi-a spus c─â vrea s─â-l ajute pe elev s─â-┼či definitiveze situa┼úia pe semestrul doi, deoarece tat─âl lui va finan┼úa ┼čcoala ┼či va asfalta curtea ┼čcolii, l─âs├óndu-m─â s─â ├«n┼úeleg c─â ┼či eu, la r├óndul meu, trebuie s─â ajut la ├«ncheierea situa┼úiei ┼čcolare", a declarat Elena Mois─â, profesor de limba german─â.┬á

Absenţe după indicaţiile directorului

Ba, mai mult, Cojocaru a ÔÇ×pledat" ├«n fa┼úa profesorilor c─â elevul C─â┼čuneanu nu poate ajunge la toate orele de curs, deoarece frecventeaz─â ┼či o alt─â ┼čcoal─â ├«n Germania. ÔÇ×Am fost chemat─â de directorul Cojocaru ├«n biroul s─âu ┼či am fost informat─â c─â elevul C─â┼čuneanu urmeaz─â s─â fie ├«nscris ├«n catalog av├ónd toate avizele de la minister. Cu aceast─â ocazie am fost informat─â c─â elevul nu va frecventa ├«n totalitate cursurile, fiind ├«nscris ├«n acela┼či timp ┼či la o ┼čcoal─â din Germania. Directorul a precizat c─â trebuie ├«ncheiat─â situa┼úia ┼čcolar─â a elevului C─â┼čuneanu", a declarat ├«n fa┼úa poli┼úi┼čtilor Magdalena Mardare, profesoar─â de filosofie. Ca s─â s─â par─â totul bine pus la punct, directorul Cojocaru le-a solicitat unor profesori s─â pun─â doar c├óteva absen┼úe, dar la anumite date indicate de el ├«n perioada februarie - aprilie. ÔÇ×Directorul Cojocaru mi-a solicitat s─â scriu ├«n catalog absen┼úele, ┼či mi-a dat mai multe pixuri, spun├óndu-mi s─â nu trec toate absen┼úele cu acela┼či pix", a declarat Lidia Dubenco, profesoar─â de informatic─â. Mai mult, potrivit procurorilor, t├ón─ârul ┼či-a sus┼úinut examenul de echivalarea studiilor din Germania cu cele din Rom├ónia la o alt─â dat─â dec├ót la cea stabilit─â de ministerul de resort. ÔÇ×Unicul examen de diferen┼ú─â pe care elevul trebuia s─â ├«l sus┼úin─â, potrivit adresei MEC, respectiv la limba ┼či literatura rom├ón─â, a fost stabilit la 7 aprilie 2006, dat─â la care Ionu┼ú C─â┼čuneanu nu se afla ├«n ┼úar─â, a┼ča cum rezult─â din procesul-verbal de consemnare a verific─ârilor privind intr─ârile ┼či ie┼čirile din ┼úar─â", se arat─â ├«n rechizitoriul ├«ntocmit de procurori. Ei solicit─â anularea situa┼úiei ┼čcolare false.

ÔÇ×Nu m─â mai acuz─â nimeni!"

Ovidiu Relu Cojocaru, fostul director al Colegiului Economic, se consider─â nevinovat. Acesta sus┼úine c─â┬á to┼úi colegii din ┼čcoal─â nu-┼či mai sus┼úin acum declara┼úiile date ├«n fa┼úa procurorilor. ÔÇ×Niciunul dintre profesori nu m─â mai acuz─â acum, c├ónd suntem ├«n faza de judecat─â. Nu pot s─â fac alte declara┼úii, trebuie s─â m─â l─âmuresc ┼či eu despre ce este vorba. Abia a fost primul termen", a afirmat fostul director al colegiului b─âc─âuan.

Primul termen al procesului ├«n care sunt judecate cele 17 cadre didactice a avut loc ieri. ÔÇ×Au fost audia┼úi inculpa┼úii ┼či se continu─â cercetarea judec─âtoreasc─â. Urm─âtorul termen va fi la 18 aprilie, c├ónd vor fi audia┼úi martorii din dosar", a declarat Lauren┼úiu P─âduraru, pre┼čedintele Judec─âtoriei Bac─âu. ├Än cazul ├«n care ace┼čtia vor fi g─âsi┼úi vinova┼úi, dasc─âlii risc─â o pedeaps─â cuprins─â ├«ntre ┼čase luni ┼či
cinci ani.

"Directorul mi-a spus c─â vrea s─â-l ajute pe elev s─â-┼či definitiveze situa┼úia pe semestrul doi, deoarece tat─âl lui va finan┼úa ┼čcoala ┼či va asfalta curtea ┼čcolii."
Elena Mois─â profesoar─â de limba german─â

ÔÇ×Nu are nicio vin─â"

Costel C─â┼čuneanu ├«┼či ap─âr─â fiul. ÔÇ×Nu a┼č vrea s─â comentez. D─âm na┼čtere la tot felul de discu┼úii ┼či numai de asta nu am nevoie acum. Fiul meu nu are nicio vin─â pentru c─â, acolo, nu s-au ├«n┼úeles ni┼čte directori", a declarat presei ÔÇ×regele asfaltului".

Cadrele didactice trimise în judecată

1. Florin Zdăvârdici, diriginte, profesor de matematică;
2. Olimpia Kramer, profesoar─â de istorie;
3. Marilena Grigora┼č, profesoar─â educa┼úie fizic─â;
4. George Adrian Purcaru, profesor de religie;
5. Lidia Dubenco, profesoar─â de informatic─â;
6. Carmen Mitrofan, disciplina studiul calităţii produselor;
7. Virgil Niţă, profesor de geografie;
8. Rodica Elena Mois─â, profesoar─â de limba german─â;
9. Mihaela Liliana Ciuchi, profesoar─â de marketing;
10. Miruna Raluca Soisun, profesor de limba ┼či literatura rom├ón─â;
11. Simona Felegean, disciplina finanţe;
12. Aneta Radu, profesoar─â contabilitate;
13. Gheorghe Dima, profesor de biologie;
14. Ioan Busuioc, profesor de statistic─â;
15. Magdalena Mardare, profesoar─â de filosofie;
16. Andreea Pădurar, educţie antreprenorială;
17. Ovidiu Cojocaru, fostul director al ┼čcolii.

Masterand la ASE, pasionat de vânătoare

image

Mezinul familiei C─â┼čuneanu, ├«n Mozambic, la safari Foto: www.gamehuntersafrica.com

Potrivit unuia dintre profesorii lui Ionu┼ú C─â┼čuneanu, acesta a luat Bacalaureatul cu media 9.45, fiind al treilea pe list─â. Cadrul didactic a explicat c─â fiul ÔÇ×regelui asfaltului" avea nevoie s─â termine studiile ├«n ┼úar─â pentru a se putea ├«nscrie la o facultate din Rom├ónia.├Än cel de-al doilea semestru ├«n care Ionu┼ú a urmat cursurile la Liceul Economic, directorul le-ar fi impus dasc─âlilor s─â-i dea note mari pentru a ├«mbun─ât─â┼úi media. Ionu┼ú C─â┼čuneanu a intrat la ASE Bucure┼čti ├«n 2006, la Facultatea de Administrare a Afacerilor, sec┼úia ├«n limba englez─â. Profesorii spun c─â a intrat ÔÇ×pe cont propriu valutar", adic─â a fost ├«nmatriculat ca cet─â┼úean str─âin.

ÔÇ×A intrat la noi ├«n anul universitar 2006-2007 ┼či a terminat licen┼úa ├«n 2008-2009. A terminat cu note bune 9, 9,11 ┼či 9,20. ├Än 2009-2010 a intrat la masterat, tot la Administrarea Afacerilor ├«n limba englez─â, ┼či acum e ├«n anul doi. El n-ar fi putut s─â se ├«nmatriculeze dac─â nu avea toate actele echivalate de c─âtre minister. S-a ├«nmatriculat ca fiind cet─â┼úean german", a precizat Ioan Ro┼čca, rectorul Academiei de Studii Economice. Candida┼úii care se ├«nscriu ÔÇ×pe cont propriu valutar" nu sus┼úin examen de admitere. Ionu┼ú C─â┼čuneanu nu a putut fi audiat ├«n cursul urm─âririi penale. Pe motiv c─â sunt necesare verific─âri suplimentare pentru a se elucida dac─â a participat sau nu la s─âv├ór┼čirea vreunei fapte, procurorii au dispus disjungerea cauzei.

Unul dintre cei mai boga┼úi rom├óni, Costel C─â┼čuneanu ├«┼či permite orice extravagan┼ú─â pentru el ┼či familia sa. Omul de afaceri ┼či cei doi fii au dezvoltat o pasiune pentru ma┼činile puternice. C─â┼čuneanu a fost primul rom├ón care a achizi┼úionat un Bugatti Veyron, un autoturism de peste un milion de euro, considerat a fi cel mai scump din ┼úar─â. Pasionat de motociclism ┼či curse off-road, Ionu┼ú C─â┼čuneanu are ca hobby ┼či v├ón─âtoarea. ├Än 2008 a fost ├«n Mozambic, la un safari unde a ├«mpu┼čcat un bizon, un porc mistre┼ú ┼či mai multe antilope.Ultima or─â

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite