Cășuneanu a fost reținut de DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Costel Casuneanu
Costel Casuneanu

Omul de afaceri este acuzat de cumpărare de influență în dosarul în care Cătălin Voicu a fost deja arestat preventiv. Procurorii DNA susțin că senatorul Cătălin Voicu ar fi primit de la omul de afaceri băcăuan în 2009 sumele de 60.000 de euro și 200.000 de euro pentru a interveni pe lângă judecători din cadrul Înaltei Curți de Casație și Justiție.

După șapte ore de audieri, procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au hotărât astăzi, să-l rețină pe Costel Cășuneanu pentru 24 de ore pentru fapte de corupție.

Alături de el au mai fost reținuți și judecătorul Florin Costiniu și omul de afaceri Marius Locic.

Toți sunt implicați în dosarul controversatului senator Cătălin Voicu, arestat în 31 martie 2010 pentru trafic de influenţă în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată, participaţie improprie la infracţiunea de fals intelectual la legea contabilităţii, în legătură cu fapte de corupţie, în formă continuată.

Costel Cășuneanu este acuzat de cumpărare de influență. Anchetatorii au reținut în sarcina acestuia că în perioada iulie - septembrie 2009, i-ar fi dat lui Voicu în două tranșe suma de 260.000 de euro în schimbul intervenției pe lângă magistrați din Înalta Curte de Casație și Justiție în vederea obținerii unei soluții favorabile în dosarul unei societăți comerciale, în care acesta este asociat.

Cășuneanu a venit astăzi la audieri însoțit de avocatul său, Gheorghiță Mateuț și a declarat doar că "Nu mi-e teamă pentru că nu am făcut nimic".

Avocații nu comentează

După emiterea ordonanței de reținere apărătorii afaceristului băcăuan au refuzat să facă declarații vizavi de acuzațiile care i se aduc clientului lor.

"Nu avem ce spune acum. Mâine ne prezentăm în fața instanței și abia atunci ne putem pronunța în legătură cu situația domnului Cășuneanu", ne-a declarat Gheorghiță Mateuț, avocat ales.

Săraci în declarați sunt și procurorii anticorupție. "Nu putem oferi acum niciun fel de detaliu din anchetă. Am decis să așteptăm judecarea propunerii de arestare preventivă", a spus Livia Săplăcan, purtător de cuvânt DNA.

În cursul zilei de maine, Costel Cășuneanu, va fi dus în fața magistraților de la Înalta Curte de Casație și Justiție care vor decide dacă îl vor aresta sau nu pentru o perioadă de 29 de zile.

Costel Cășuneanu, supranumit "regele asfaltului" este considerat unul dintre cei mai bogați români și a fost inclus de Capital în topul celor mai bogați români, cu o avere estimată la peste 200 de milioane de euro.

Cășuneanu deține un domeniu impresionant în comuna Oituz evaluat la circa 12 milioane de euro. Acesta a mai ieșit în evidență și cu autoturismul de lux, un Bugatti Veyron pe care i l-a cumpărat fiului său Costeluș, la un preț de circa 1,5 milioane de euro.

Bacău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite