Bărbat amendat fiindcă a jignit un şofer care a parcat pe locul persoanelor cu dizabilităţi. „Eşti tâmpit să crezi că băiatul meu cu handicap poate conduce?“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
parcare dizabilitati

Un bărbat din Bacău a fost amendat de poliţiştii locali pentru că a jignit şi a adus injurii unui conducător auto ce şi-a parcat maşina pe un loc destinat persoanelor cu handicap, deşi nu suferea de vreo deficienţă.

Conflictul a izbucnit după ce un bărbat şi-a parcat autoturismul în faţa unui bloc din municipiul Bacău, pe un loc semnalizat ca fiind destinat persoanelor cu dizabilităţi. În imobilul respectiv locuieşte o familie al cărei fiu suferă de un handicap locomotor, locul de parcare fiind destinat acestora. 

Într-o zi, în timp ce se întorcea de la farmacie cu medicamentele fiului său, bărbatul a găsit locul de parcare ocupat. A parcat maşina în spatele celei ce-i ocupase locul şi a urcat cu medicamentele în apartament. Ulterior, a coborât constatând că şi celălalt şofer sosise la autoturism. 

Între cei doi bărbaţi a izbucnit un conflict verbal, fiind solicitată intervenţia Poliţiei Locale. Poliţiştii locali au dispus amendarea cu 200 de lei a bărbatului care l-a apostrofat pe şoferul ce a parcat pe locul destinat persoanelor cu handicap. Acesta a contestat sancţiunea, iar în faţa magistraţilor Judecătoriei Bacău a recunoscut că a avut un schimb de replici mai dur cu celălalt şofer, motivând că şi-a ieşit din fire în momentul în care acesta i-ar fi reproşat de ce nu conduce fiul cu handicap maşina, dacă doreşte loc de parcare special. 

”Petentul a recunoscut că a avut o discuţie contradictorie cu numitul B.P. în legătură cu locul de parcare spunându-i: «Eşti tâmpit să crezi că băiatul meu cu handicap neuromotor poate să conducă maşina?» iar potrivit raportului agentului constatator atitudinea a continuat şi în prezenţa acestuia”, se menţionează în hotărârea instanţei.

Judecătorii i-au dat câştig de cauză bărbatului amendat şi au dispus anularea amenzii şi înlocuirea acesteia cu un avertisment. Instanţa a apreciat că este ”o măsură suficientă atât pentru restabilirea ordinii de drept, cât şi pentru atenţionarea petentului cu privire la conduita sa viitoare”.

Poliţia Locală Bacău nu a fost mulţumită de hotărârea Judecătoriei Bacău, contestând decizia. O hotărâre definitivă urmează a fi pronunţată de Curtea de Apel.

BacăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite