Băcăuanii, ”serviți” cu o porție de amoniac

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Combinatul de îngrășăminte chimice, Amurco Bacău, a poluat din nou municipiul. Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Bacău a fost sesizată, marți și miercuri, că în oraș se simte miros puternic de amoniac.

"Măsurătorile efectuate în laboratorul nostru au indicat faptul că, marți, emisiile de amoniac au fost de 1,09 mg/mc față de 0,3 mg/mc cât este limita maximă admisă de lege. Poluarea a fost de scurtă durată, dar am sesizat și Garda de Mediu pentru a lua măsurile care se impun. Miercuri nu s-au depășit valorile", ne-a declarat Paul Toderică, director APM Bacău.

La rândul lor, cei de la Gardă au efectuat și ei măsurători în două puncte din oraș și după ce au văzut valorile de poluare au și aplicat amenda. "Societatea respectivă a fost sancționată. Nu pot să spun valoarea dar pot spune că amenzile sunt cuprinse între 1.500 și 10.000 de lei.Măsurătorile efectuate de noi au indicat depășiri ale limitei maxime cu emisii de amoniac în zona Podul cu Lanțuri și la Autogară", ne-a declarat Iulaiana Romaniuc, director Garda de Mediu Bacău.

Aceasta este a cincea poluare pe care o face societatea Amurco de la începutul anului. Reprezentanții societății nu au fost de găsit pentru a-și spune punctul de vedere.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite