Bacău: Imagini de război la Centrul „George Apostu“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La expoziţia intitulată „D-Day“ pot fi admirate instantanee surprinse de-a lungul a peste zece ani de renumitul fotoreporter Robert Capa.

Spaţiul Muzeului de Artă Contemporană „George Apostu“ va fi, începând din această seară, de la ora 18.00, şi până la sfârşitul lunii martie, un mic „teatru de război“. Publicul va avea ocazia să viziteze una dintre cele mai impresionante colecţii de fotografii de război semnate de renumitul fotoreporter american Robert Capa.

Născut la Budapesta în 1913, Robert Capa, a petrecut peste zece ani în prima linie a frontului în Războiul Civil din Spania, în cel din Vietnam, cel Chino-Japonez şi în al Doilea Război Mondial.

A murit cu aparatul foto în mână

A murit pe frontul războiului din Indochina, la doar 41 de ani, cu aparatul de fotografiat în mână, când, din dorinţa de a surprinde o scenă, a declanşat o mină antipersonal.

„Robert Capa este unul dintre cei mai mari fotoreporteri ai secolului XX. A fost preocupat să redea în imagini suferinţa şi sentimentele oamenilor obişnuiţi, martori şi creatori de istorie. Aparatul de fotografiat a fost principala sa armă împotriva totalitarismului“, a spus Geo Popa, directorul Centrului de Cultură „George Apostu“.

În cadrul  expoziţiei „D-Day“, publicul va avea posibilitatea să vadă peste 80 de imagini suprinse pe scenele de război ale lumii. Fotografiile provin din colecţia Muzeului de Artă Fotografică din Kecskemet, Ungaria.

„Vernisajul este conceput pe secţiuni temporare şi geografice şi vor fi panouri cu explicaţii şi detalii referitoare la fotografii şi la Robert Capa în română, maghiară şi engleză“, a adăugat Geo Popa.

Expoziţia va putea fi vizitată zilnic, de marţi până duminică, între orele 9.30-17.00, iar preţul unui bilet este de 1 leu pentru copii, elevi şi studenţi şi de 5 lei pentru adulţi.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite