Bacău: Bani publici îngropaţi în teatrul-bibelou

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pompierii au refuzat să-i dea aviz de funcţionare. Scena nu îndeplineşte condiţiile de iluminare, audiţie şi de proiectare a imaginilor.

Clădirea Teatrului de Vară, inaugurată cu surle şi trâmbiţe în urmă cu un an, zace acum nefolosită. Şefii oraşului au pompat 9 milioane de lei firmelor Dieffe Coperture din Torino (Italia) şi Fabroma din Paşcani, care s-au ocupat de reabilitare.

La spectacolul de debut, primarul Romeo Stavarache s-a declarat încântat de treaba pe care au făcut-o constructorii. „Sper că în acest loc băcăuanii se vor simţi bine, dar vor fi şi mândri de această nouă realizare a Bacăului, unicat în ţară. Sunt foarte mulţumit de modul profesionist în care au fost executate lucrările. Constructorii şi-a facut treaba cu temeinicie, chiar şi când a fost vorba de cele mai mici detalii“, declara atunci Stavarache.

Clădirea, plină de hibe

După ce entuziasmul s-a mai risipit, şefii din primărie au observat că Teatrul de Vară are probleme. Unele atât de serioase, încât au făcut imposibilă organizarea vreunui spectacol. Pe scurt, scena nu îndeplineşte condiţiile de lumină, iar sistemul de sonorizare este la pământ. „Încă se mai fac amenajări la scenă deoarece, după ce s-a dat clădirea în folosinţă, s-a constatat că unele lucruri nu au fost terminate. Deocamdată nu avem banii necesari pentru investiţie“, a explicat viceprimarul Roxana Mironescu.

Expusă la incendii

Amenajările la scenă vor mai scoate din buzunarul public alţi 100.000 de lei. Teatrul de Vară are 1.500 de locuri şi o suprafaţă de 2.200 de metri pătraţi. În ciuda sumei imense investite acolo, clădirea este nesigură. „În niciun caz nu se pot organiza spectacole acolo, deoarece nu există hidranţi, sisteme de semnalizare şi nici instalaţiile din tavan pentru stingerea incendiilor“, a declarat Andrei Grecu, reprezentantul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite