Arhiepiscopul Ioachim de Bacău și protopopul de la Onești, implicați în scandalul „Șpagă pentru parohie” VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Arhiepiscopia Romanului și Bacăului se află în mijlocul unui scandal după publicarea de către Recorder, marți, 28 noiembrie 2023, a investigației ”Șpagă  pentru parohie”.

Donație de 25 de mii de euro pentru obținerea unei parohii FOTO Recorder
Donație de 25 de mii de euro pentru obținerea unei parohii FOTO Recorder

Pentru Recorder, preotul Petrică Leacșu a filmat cu camera ascunsă și a dovedit cum o donație de 25 de mii de euro te face preot paroh salarizat. Dacă la început protopopul de la Onești părea de neînduplecat, acesta afirmând că promovează absolvenții tineri de Teologie și că oricum nu sunt parohii libere, când a auzit de bani și-a schimbat opinia.

În urma discuțiilor purtate de protopopul Bârgăoanu cu arhiepiscopul Ioachim Băcăuanul, ierarhul este de acord să-l reîntâlnească pe preotul Petrică Leacșu.

Potrivit investigației și înregistrărilor, protopopul Ioan Bârgăoanu s-ar fi ales cu 5 mii de euro iar IPS Ioachim Băcăuanul cu o ”donație” mascată de 20 de mii de euro.

Petrică Leașcu este preot în cadrul Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului din anul 2003 iar în 2010, după ce i s-a deschis un dosar penal, acesta și-a depus demisia din funcția de preot paroh, rămânând preot nesalarizat al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

În 2020 a fost condamnat la doi ani cu suspendare pentru înșelăciune.  Anul acesta, după ce a intrat în greva foamei în semn de protest pentru o condamnare pe care o considera nedreaptă, Petrică Leașcu a fost trimis de Înaltpreasfințitul Ioachim să slujească la o biserică de lângă Onești, fără să fie salarizat.

Din această postură, preotul Leacșu s-a prezentat la superiorul său direct, protopopul Ioan Bârgăoanu, solicitându-i un post salarizat. Inițial, protopopul i-a spus că nu există locuri libere și că oricum preferă să promoveze preoții tineri. Însă totul s-a schimbat după pronunțarea unor cuvinte magice, care l-au purtat pe preotul Leacșu pe întreg circuitul șpăgii, ajungând până în biroul Înaltpreasfințitului Ioachim, arhiepiscopul Romanului și Bacăului, se arată în investigația Recorder.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite