„Zona Verde” rămâne cea mai încercată de migranţii care vor să iasă ilegal din ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce au încercat diferite modalităţi de a ieşi din ţară, fie ascunşi printre mărfurile TIR-urilor sau apelând la documente false, migranţii îşi încearcă norocul acum, pe jos, prin „zona verde” a granite cu Ungaria.

Patru tuniseni au încercat să treacă ilegal vama de la Nădlac apelând şi ei la aceaşi metodă, doar că la fel ca mulţi alţii, au fost prinşi înainte de a călca în ţara vecină.

„O patrulă de supraveghere a frontierei de stat din cadrul a observat patru personae, trei de sex masculin şi una de sex feminin, care se deplasau pe jos spre Ungaria. Cei în cauză au fost reţinuţi la aproximativ 30 metri interior faţă de teritoriul statului vecin, în marginea de vest a localităţii Nădlac, în vegetaţia din apropierea frontierei”, a declarant Mihaela Leş, purtătorul de cuvânt al IJPF Arad.

Verificările au stabilit că persoanele reţinute sunt cetăţeni din Tunisia, cu vârste cuprinse între 28 şi 37 ani şi intenţionau să ajungă în Spaţiul Schengen. Cei în cauză au declarat că s-au deplasat cu trenul până la Nădlac şi de aici pe jos, peste câmp până în momentul reţinerii. Cei patru au recurs la această metodă pentru că nu posedau viză pentru Spaţiul Schengen.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite