Ziua Mondială a Serviciilor Publice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
servicii sociale

Ziua de 23 iunie a fost aleasă de către Naţiunile Unite pentru a sărbători Ziua Mondială a Serviciilor Publice. Scopul acestei zile mondiale aste acela de a creşte vizibilitatea şi impactul serviciilor publice în dezvoltarea socială.

Reprezentanţii Direcţiei de Asistenţă Comunitară Arad spun că începând cu acest an se pregătesc o serie de acţiuni şi evenimente ce vor avea loc cu scopul de a promova rolul serviciilor publice de asistenţă socială în dezvoltarea socială şi economică, dar şi de a atrage atenţia asupra provocărilor cu care se confruntă aceste servicii atunci când oferă sau trebuie să ofere suport persoanelor care trec prin perioade de vulnerabilitate.

Aceste acţiuni se înscriu într-o agendă globală. Ieri şi astăzi, 22-23 iunie 2017, Naţiunile Unite organizează în Haga un forum unde au lansat tema de lucru şi provocarea: "Viitorul este acum: accelerarea inovării în serviciul public pentru Agenda 2030". Serviciile publice de asistenţă socială din România vor începe din acest an să promoveze contribuţia asistenţilor sociali şi a servicilor publice de asistenţă socială pe Agenda 2030. Promovarea inovării realizată în serviciile publice de asistenţă socială a început anul acesta cu Conferinţa Naţională de Asistenţă Socială ce a avut loc la Bucureşti în perioada 16-18 iunie 2017. ASproAS (www.asproas.ro) & CFCECAS (www.cfcecas.ro) vor oferi suport serviciilor de asistenţă socială pentru a marca ziua de 23 iunie ca Zi a Serviciilor Publice de Asistenţă Socială (Ana Rădulescu – director general al Asociaţie Asistenţilor Sociali din România AsproAS şi al Centrului de Formare şi Evaluare în Asistenţa Socială - CFCECAS).

Nevoia de promovare a serviciilor publice de asistenţă socială este dată de importanţa şi de impactul pe care aceste servicii îl au în viaţa comunităţilor.

“Asistenţa socială este un domeniu foarte complex pentru că vorbim de oameni afectaţi de vulnerabilităţi multiple. Ca Direcţie de Asistenţă Socială Comunitară ne bucurăm de o echipă de specialişti care de ani de zile lucrează în acest domeniu şi care continuă să inoveze pentru a dezvolta şi implementa alternativele potrivite la problemele cu care oamenii din comunitate se confruntă. Am dezvoltat serviciile sociale pentru copiii mici, pentru tineri şi pensionari, dar şi pentru oameni ai străzii. În ceea ce priveşte strategia, ne axăm pe serviciile sociale integrate, astfel încât beneficiile pasive să nu mai aibă un rol atât de important, iar serviciile sociale integrate să işi crească impactul în viaţa oamenilor. Suntem unul din cazurile fericite pentru ca politica de protectie sociala lansata la nivel mondial si-a gasit un ecou favorabil in cadrul consiliului local si aparatului administrativ al Primariei Arad. Prin intelegerea fenomenului de protectie a persoanelor aflate in dificultate, au fost promovate politicile de avangarda ale unei societati moderne. Am convingerea ca drumul pe care au pornit serviciile publice de asistenta sociala este ireversibil si ca ne vom largi in permanenta sfera de servicii sociale acordate persoanelor si comunitatilor aflate în nevoie”, a declarat Oana Pârvulescu, director general al Direcţiei de Dezvoltare şi Asistenţă Comunitară Arad.

Ana Rădulescu – director general al Asociaţie Asistenţilor Sociali din România AsproAS şi al Centrului de Formare şi Evaluare în Asistenţa Socială - CFCECAS) declară: 

“Avem nevoie să promovăm inovările realizate de către serviciile publice de asistenţă socială, dar avem nevoie şi să creştem vizibilitatea nevoilor din serviciile publice de asistenţă socială. Şi cea mai mare nevoie este angajarea asistenţilor sociali care să susţină schimbarea condiţiilor de viaţă a celor care se confruntă cu vulnerabilităţi şi forme de excluziune socială. Suntem ţara în care, în zonele rurale cu cea mai mare sărăcie nu avem asistenţi sociali care să îi ajute pe oameni să găsească soluţii la problemele cu care se confruntă. Inovarea în serviciile publice de asistenţă socială este o condiţie pentru ca nimeni să nu fie lăsat singur sau abandonat în faţa problemelor. De aceea, România se alătură acestei acţiuni globale de a promova inovarea în serviciile publice de asistenţă socială”.

ASproAS & CFCECAS împreună cu SPAS-urile din ţară pregătesc pentru 23 iunie 2018 Conferinţa Serviciilor Publice de Asistenţă Socială. Acest eveniment va crea oportunitatea de a cunoaşte serviciile inovative din sectorul public de asistenţă socială, dar şi de a identifica posibilităţile prin care aceste servicii pot să-şi crească eficienţa în a susţine pe cei care au nevoie de suport.

Vă mai recomandăm: Soare uman de Ziua Mondială a Asistenţei Sociale, la Arad FOTO VIDEO

Ziua Mondială a Asistenţei Sociale. Eveniment special la Căminul pentru Persoane Vârstnice din Noua

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite