Ziua Mondială a Apei va fi marcată prin diferite acţiuni educative cu preşcolari şi elevi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii  Sistemului de Gospodărirea  Apelor  Arad  (SGA) înformează că până în data de 24 martie 2014, se vor desfăşura acţiuni educative cu preşcolari şi elevi, în grădiniţe şi şcoli, în care să se pună accentul asupra importanţei pe care o are apa, precum şi asupra necesităţii conservării şi păstrării ei.

Astfel, astăzi va avea loc vizita preşcolarilor de la Grădiniţa P.N. 12 Arad, la sediul SGA Arad, unde se va prezenta povestea „Călătoria unei picături de apă”.

De asemenea, astăzi martie se va desfăşura acţiunea de igienizare în zona mal stâng Arad, între km 7+00 – 8 + 00. Nu va lipsi nici expoziţia cu lucrări hidrotehnice din raza de activitate a SGA Arad, la sediul instituţiei. În cadrul Conferinţei Naţiunilor Unite asupra Mediului înconjurator, deşfăşurată la  Rio de Janerio, a fost adoptată, la 22 decembrie 1992, hotărârea prin care “22 Martie”, devenea “Ziua Mondială a Apei”.

Ea se celebrează an de an, prin diverse seminarii, simpozioane, activităti educative sau culturale, apa ocupând un rol important în spiritualitatea fiecărui popor.

„Anul acesta sărbătorim cea de-a 22 aniversare. Ziua Mondială a Apei pe 2014 are ca temă ”Apa şi Energia!”  având în vedere că ambele sectoare sunt interdependente şi într-o strânsă conexiune: pentru producerea de energie este folosit potenţialul apei, iar pe de altă parte, aproximativ 8 % din producţia de energie mondială este utilizată pentru captarea, tratarea şi transportul apei către diferiţii consumatori”, a declarat ing. Caius Parpală, directorul Sistemul de Gospodărirea  Apelor  Arad. 

Vă mai recomandăm: Orădenii sunt provocaţi la o activitate în aer liber, de Ziua Apei

Satu Mare: Ecologiştii vor aduna uleiul alimentar uzat şi vor face analize ale apei

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite